Tema: Re: Gal kas susigaudo kavos aparatuose?
Autorius: VNO
Data: 2012-12-06 23:23:14
ko jis raso is pat pradziu surpatau.
pokalbis gi prasidejo ne del espresso aplamai.

asmeniskai tik pazymejau is pat pradziu, kad plikoma kava nera kazkoks blogas budas gerti kava.
ypac kai darai
http://en.wikipedia.org/wiki/French_press
kaip rase Bronco


VNO

"monaxas" <sudorok@shlezhevichiu.kitaip.tave.sudoros.lt> wrote in message news:k9qnfk$qc2$1@trimpas.omnitel.net...
> TAIP. Pagaliau supratai ką Bronco sako.
> 
> "VNO" <paklauskmanes@paklausk.lt> wrote in message 
> news:k9q8rr$5d3$1@trimpas.omnitel.net...
>> bet espresso aparatuose yra gi atmosferos.
>> rasomos tech, duomenyse.
>> tai vanduo paduodmas tam tikros temp ir po tam tikru spaudimu?
>>
>>
>>
>> VNO
>> "Bronco" <TRINTI_bronco.mail@gmail.com> wrote in message 
>> news:k9pr1d$dli$1@trimpas.omnitel.net...
>> On 2012-12-06 10:58, Vytook's wrote:
>>> Kiek žinau, garų temperatūra viršija 100 C ir dar stipriai priklauso nuo 
>>> slėgio
>>> O pats minėjai, kad kavos perkaitimas negerai. Prieštaravimas?
>>
>> Nežinau apie kokius garus šneki. Teisingas espresso aparatas turi
>> pakankamai didelį vandens boilerį ir jo dėka visą espresso gamybos laiką
>> (tas 20-30s.) paduoda labai tikslaus temperatūrinio diapazono karštą,
>> bet ne verdantį vandenį. To net teoriškai nepavyksta padaryti su
>> biudžetiniais espresso aparatais, nes ten fiziskai per mažas boileris ir
>> prasidėjus vandens padavimo procesui, naujai į boilerį patenkantis
>> vanduo staigiai numuša paduodamo vandens temperatūrą. Todėl pigių
>> espresso aparatų gamintojai tai stengiasi kompensuoti nuo pradžių
>> paduodami per aukštos temperatūros vandenį. Gal iš šitos operos tas tavo
>> klausimas apie garus? Nes su geru aparatu espresso gamybos metu tu jokių
>> garų nepamatysi. Tiksliau, yra matomi garai, kurie naudojami puodelių ir
>> pieno šildymui ir tas garas tiekiamas iš atskiro boilerio, o ne iš
>> pagrindinio.
>>
>>> Vadinasi plikyta kava skaniausia būtų Evereste, kur vanduo verda prie 69 
>>> C :DDD
>>
>> Nea, Evereste būtų Ablomas Petrovičius su espresso, nes tokia
>> temperatūra espressui per žema :)
>>