On 2012-12-06 14:00, LB wrote: > net geda pasakyt, kad italijoj man espresso double irgi pasirode geresnis, > negu cia kur knaipej kava atnesama. Tikrai taip. Italijoje atsigerti puikaus espresso galima beveik bet kurioje "knaipėje". Pernai pvz. keliavau po Siciliją, tai tokiuose užkampiuose teko būt, kad jomajo, bet į kokią kandinę tik nenueitum, visur espresso ir kapučino nuostabus. Ir espresso kainos puikios - 50 ct.. > Betgi pabandykit per kainos prizme > praleist - standartizuokit, skant. Kiek kainuoja tikrai geras aparatas, ir > kiek tikrai geru pupeliu kavos puodukas. O darbe tai ja kasdien po kelis > puodus lakam. Taip. Tikrai geras espresso namie yra prabangos dalykas. Todėl italai, kaip taisyklė, namie jos ir negamina, nes per brangu. Visi varo į artimiausią kabaką. Deja, visi likę europiečiai dažniausiai sau tokio dalyko leisti negali, nes tiesiog vietų su puikiu espresso gali tekti ieškoti 20 km spinduliu. Todėl lieka variantas arba tenkintis vidutinišku espresso arba gerai pakratyti kišenę įrangai. O įranga tikrai nepigi. Faktiškai, jei nori namie gaminti nuostabaus skonio espresso, įrangai reik pasiruošti sumą artimą 1000 EUR. Minimum. Pupeles irgi teks pirkti internetu ir nėra jos pigios.