bet espresso aparatuose yra gi atmosferos. rasomos tech, duomenyse. tai vanduo paduodmas tam tikros temp ir po tam tikru spaudimu? VNO "Bronco" <TRINTI_bronco.mail@gmail.com> wrote in message news:k9pr1d$dli$1@trimpas.omnitel.net... On 2012-12-06 10:58, Vytook's wrote: > Kiek žinau, garų temperatūra viršija 100 C ir dar stipriai priklauso nuo slėgio > O pats minėjai, kad kavos perkaitimas negerai. Prieštaravimas? Nežinau apie kokius garus šneki. Teisingas espresso aparatas turi pakankamai didelį vandens boilerį ir jo dėka visą espresso gamybos laiką (tas 20-30s.) paduoda labai tikslaus temperatūrinio diapazono karštą, bet ne verdantį vandenį. To net teoriškai nepavyksta padaryti su biudžetiniais espresso aparatais, nes ten fiziskai per mažas boileris ir prasidėjus vandens padavimo procesui, naujai į boilerį patenkantis vanduo staigiai numuša paduodamo vandens temperatūrą. Todėl pigių espresso aparatų gamintojai tai stengiasi kompensuoti nuo pradžių paduodami per aukštos temperatūros vandenį. Gal iš šitos operos tas tavo klausimas apie garus? Nes su geru aparatu espresso gamybos metu tu jokių garų nepamatysi. Tiksliau, yra matomi garai, kurie naudojami puodelių ir pieno šildymui ir tas garas tiekiamas iš atskiro boilerio, o ne iš pagrindinio. > Vadinasi plikyta kava skaniausia būtų Evereste, kur vanduo verda prie 69 C :DDD Nea, Evereste būtų Ablomas Petrovičius su espresso, nes tokia temperatūra espressui per žema :)