Tema: Re: Gal kas susigaudo kavos aparatuose?
Autorius: VNO
Data: 2012-12-06 17:07:55
bet espresso aparatuose yra gi atmosferos.
rasomos tech, duomenyse.
tai vanduo paduodmas tam tikros temp ir po tam tikru spaudimu?



VNO
"Bronco" <TRINTI_bronco.mail@gmail.com> wrote in message news:k9pr1d$dli$1@trimpas.omnitel.net...
On 2012-12-06 10:58, Vytook's wrote:
> Kiek žinau, garų temperatūra viršija 100 C ir dar stipriai priklauso nuo slėgio
> O pats minėjai, kad kavos perkaitimas negerai. Prieštaravimas?

Nežinau apie kokius garus šneki. Teisingas espresso aparatas turi 
pakankamai didelį vandens boilerį ir jo dėka visą espresso gamybos laiką 
(tas 20-30s.) paduoda labai tikslaus temperatūrinio diapazono karštą, 
bet ne verdantį vandenį. To net teoriškai nepavyksta padaryti su 
biudžetiniais espresso aparatais, nes ten fiziskai per mažas boileris ir 
prasidėjus vandens padavimo procesui, naujai į boilerį patenkantis 
vanduo staigiai numuša paduodamo vandens temperatūrą. Todėl pigių 
espresso aparatų gamintojai tai stengiasi kompensuoti nuo pradžių 
paduodami per aukštos temperatūros vandenį. Gal iš šitos operos tas tavo 
klausimas apie garus? Nes su geru aparatu espresso gamybos metu tu jokių 
garų nepamatysi. Tiksliau, yra matomi garai, kurie naudojami puodelių ir 
pieno šildymui ir tas garas tiekiamas iš atskiro boilerio, o ne iš 
pagrindinio.

> Vadinasi plikyta kava skaniausia būtų Evereste, kur vanduo verda prie 69 C :DDD

Nea, Evereste būtų Ablomas Petrovičius su espresso, nes tokia 
temperatūra espressui per žema :)