On 2012-12-10 14:13, John Smith wrote: > kitas klausimas Bronco ka gerbiamasai manot apie "turkas" > http://seleckis.lv/journal/poleznosti/kak-pravilno-varit-kofe Sovietmečiu toks metodas buvo populiarus ir Lietuvoje. Kava gaunasi maksimaliai stipri, nes malta kava užmirkoma net kai vanduo dar šaltas, paskui ant lėtos ugnies užverdama (!). Jei reikia išvaikyti miegus pvz. prieš kelionę auto, arba sušilti šaltą žiemos vakarą, tada galima rekomenduoti tokį būdą, nes gėrimas ne tik labai stiprus, bet ir labai karštas. Jo akivaizdus pliusas, tai paruošto gėrimo išvaizda (verdant susidaro puta). Aišku, dėl skonio nesiginčijama, bet aš net sovietmečiu šito metodo nelaikiau geru. Jei jau plikoma, tai French Press metodas ko gero optimaliausias. Bent jau gali kažką su juo kontroliuoti. Tik gėrimo išvaizda prastesnė, nes nuspaudžiamas filtras praktiškai sunaikina bet kokias putos apraiškas. Šiaip, visokius tokius gėrimus geriausia ragauti autentiškoje aplinkoje, tada suveikia kažkokia "magija" ir jie atrodo gerokai skanesni, nei viską atsivežus ir išvirus savo virtuvėje :)