Tema: Re: Gal kas susigaudo kavos aparatuose?
Autorius: Bronco
Data: 2012-12-10 21:08:36
On 2012-12-10 14:13, John Smith wrote:
> kitas klausimas Bronco ka gerbiamasai manot apie "turkas"
> http://seleckis.lv/journal/poleznosti/kak-pravilno-varit-kofe

Sovietmečiu toks metodas buvo populiarus ir Lietuvoje. Kava gaunasi 
maksimaliai stipri, nes malta kava užmirkoma net kai vanduo dar šaltas, 
paskui ant lėtos ugnies užverdama (!). Jei reikia išvaikyti miegus pvz. 
prieš kelionę auto, arba sušilti šaltą žiemos vakarą, tada galima 
rekomenduoti tokį būdą, nes gėrimas ne tik labai stiprus, bet ir labai 
karštas. Jo akivaizdus pliusas, tai paruošto gėrimo išvaizda (verdant 
susidaro puta). Aišku, dėl skonio nesiginčijama, bet aš net sovietmečiu 
šito metodo nelaikiau geru. Jei jau plikoma, tai French Press metodas ko 
gero optimaliausias. Bent jau gali kažką su juo kontroliuoti. Tik gėrimo 
išvaizda prastesnė, nes nuspaudžiamas filtras praktiškai sunaikina bet 
kokias putos apraiškas.

Šiaip, visokius tokius gėrimus geriausia ragauti autentiškoje aplinkoje, 
tada suveikia kažkokia "magija" ir jie atrodo gerokai skanesni, nei 
viską atsivežus ir išvirus savo virtuvėje :)