On 2012-12-08 11:52, simakas wrote: > na, jeigu yra principinis nusistatymas, tai sunku kalbeti. mano klausimas > pries tai ir buvo apie tiesiog skonio palyginima. teorija ir visu proceduru > ismanymas, bei forumu skaitymas yra ok, bet imho nereikia but vergu > ceremoniju. Tai ar tikrai iš to, ką aš parašiau, galima susidaryti išvadą, jog aš apie kavą orientuojuosi tik iš forumų? Gi, net apie nespresso kapsulinį aparatą ir tai šnekėjau iš grynai savo patirties, nes tokį aparatą turiu ir, be abejo, gėriau įvairių rūšių nespresso kavą. Nejaugi reikia būtinai visus variantus išragauti norint išdrįsti kažką parašyti njusuose, net jei iš anksto žinai, jog net TEORIŠKAI ten stebuklų nebus, nes pats gamybos principas prieštarauja skanaus šviežio espresso gamybos metodui? Net neaišku, kodėl tau tokie klausimai kyla. Natūrali espresso kava, pagaminta su teisinga įranga ir iš šviežiai sumaltų kavos pupelių yra visai kita "lyga", lyginant su kapsuliniais aparatais. Jau vien mintis daryti tarp jų lyginimus yra, švelniai tariant, kvaila. Zaporožietis ir Mersedesas abu yra auto, bet aptikti juos viename palyginime būtų kebloka dėl tos pačios priežasties - neverta lyginti nesulyginamų dalykų. Tsakant, musės ir kotletai lyginami atskirai :)