On 2012-12-06 11:30, skaitytojas wrote: > Per 20 sek pasigamins kava? Pagal mano siūlytą variantą, sumoje gausis ~30 s.. Pasigamins, ko jai nepasigamint. > Ko tais nerealiai atrodo, nes yra skirtumas, kur > tas vanduo aparate 20sek (ir dar po slegiu!) sunkiasi per visa kavos turi, > kol isbega i puodeli, o kur tiesiog uzpilamas ant virsaus. Matai, skirtumas čia visai kitoje vietoje yra. Jei espresso lygint su plikoma kava, tai akivaizdžiai matosi, jog iš to paties maltos kavos kiekio gaunamas visai kitas gėrimo tūris. Jei tu užpilsi 14g sumaltos kavos 50-ią mililitrų karšto vandens (dvigubo espresso porcija), tai gausi tikrai neblogą KAVOS KOŠĘ :), kurią vargiai ar kam nors norėsis gerti (tiksliau šaukštu kabinti) :] O, va, espresso aparatas tai puikiai įgyvendina dėka suslėgtos kavos ragelyje ir aukšto spaudimo. Net ir viengubą espresso sėkmingai padaro, t.y. 7g kavos + 25 ml vandens. Plikomos kavos atveju tai sunkiai įsivaizduojama.