Tema: Re: Gal kas susigaudo kavos aparatuose?
Autorius: Bronco
Data: 2012-12-06 20:43:20
On 2012-12-06 15:08, VNO wrote:
> bet espresso aparatuose yra gi atmosferos.
> rasomos tech, duomenyse.
> tai vanduo paduodmas tam tikros temp ir po tam tikru spaudimu?

Siūlau susipažint su šituo dokumentu. Jame aiškiai nustatyti visi 
griežti reikalavimai espresso gamybai:

http://www.espressoitaliano.org/doc/EIC%20-%20Eng%20-%20LQ.pdf

• Necessary portion of ground coffee 7 g ± 0,5
• Exit temperature of water from the unit 88°C ± 2°C
• Temperature of the drink in the cup 67°C ± 3°C
• Entry water pressure 9 bar ± 1
• Percolation time 25 seconds ± 2,5 seconds
• Viscosity at 45°C > 1,5 mPa s
• Total fat > 2 mg/ml
• Caffeine < 100 mg/cup
• Millilitres in the cup (including foam) 25 ml ± 2,5

Kaip matyti, nėra jokių "TIKĖJIMO" apraiškų, tik konkretūs skaičiai, ko, 
kiek ir kokiu griežtai aprašytu būdu gaminamas tikras itališkas 
espresso. Galiu patikinti, jog italai šituos skaičius ne iš lubų nurašė, 
šie skaičiai turi labai tiesioginį sąryši su labai geru espresso skoniu.