Trumpai paaiškinsiu apie tai, kaip iš briedžio nupasakoto cilindro formos metalinio indo būdavo atskiriama grietinėlė: apačioje indo būdavo įstatytas nedidelis, maždaug mažojo piršto storumo, trumpas vamzdelis, per kurį būdavo nuleidžiamas atšaldytas pienas. Virš vamzdelio - vertikalus, maždaug poros centimetrų pločio ir kokių dešimties /o gal ir ilgesnis/ vertikalus stiklinis langelis, per kurį matydavosi, kada prasideda grietinėlės sluoksnis. Va, ir visa "politika"... Šį metodą atsimenu nuo vaikystės, nes tėvai, nors ir gyveno mieste, bet turėdavo karvytę, kad sunkiu buržuaziniu laikmečiu jų keturi vaikučiai nebadautų. cecius labai vaizdžiai papasakojo apie melžimą ir pritariu jam, kad pieno turguje iš bobučių nereikia pirkti... Neseniai per History kanalą mačiau BBC filmą Edvardo laikų ūkininkai - ten buvo rodoma visa melžimo procedūra ir mano aprašytas grietinėlės atskyrimo būdas, ir dar ypatingas sviesto gaminimo būdas. Labai įdomu. -- Komentuoju straipsnį http://www.culture.lt/lmenas/?st_id=19459