Tema: Re: prieskoniai is norfos - atsargiai
Autorius: sonca
Data: 2011-05-25 13:03:44
Nu ale tiksliai :)
Brandinimas – tai natūralus biocheminis procesas nenaudojant chemikalų. 
Skerdiena paprastai brandinama pakabinus ją vakuume ir 9-21 dieną palaikant 
vėsią temperatūrą (0-4° C). Kaip sako specialistai, mėsai reikia 
 “išsikabėti”. Brandinant, per pirmąją parą mėsa netenka 1 proc. svorio, 
vėliau – po 0,5 proc. kasdien (išgaruoja drgėmė).



"ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message 
news:iribni$2gt$1@trimpas.omnitel.net...
> jo, kažkas tokio.
>
> Betgi nelaikoma virtuvėj ant stalo, o tam tikromis sąlygomis, po pusė 
> karvės tvarkingai pakabinta.
> O normaliam vartojimui 5 dienas ar pan. turi pakabot
>
> "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message 
> news:iri5ec$mp5$1@trimpas.omnitel.net...
>> Ten jau aparikais viskas būna apėję ir arčiau kaip per pusę kilometro be 
>> dujokaukės neprieisi :) 21 diena, ar tikrai?
>
>