Todel kad brandinta jautiena yra nesvietiskai skanu ir minksta, ir sultinga, ir visa kita sonca wrote: > A tai kodėl tada bandoma lietuviams įpiršt, visišką pietų tradiciją, > brandintą (kelis mėn) jautieną. Lietuvoje nėra natūralių sąlygų tokiam > ilgam brandinimui, todėl ir lietuviui tai nėra įprastas maistas. Gal > reiktų liautis vieną dieną apsimetinėt "gourmet" ir įrodinėt, kad > lietuviai nemoka elgtis su mėsa. Nuo seno lietuviai garsėja savo mėsos > gaminias (ypač rūkytais), bet va atsirado ineternetas ir žmonės > sužinojo, kad ispanai (jiem sąlygos tai leidžia) brandina jautieną ir > staiga lietuviai lochai nebemoka su mėsa elgtis. > > > "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message > news:irnr3o$lfr$1@trimpas.omnitel.net... >> o koks skirtumas, jeigu jis dėl to problemų neturi? va indijoj valgo >> paplėkusius ryžius, mes - parūgusius agurkus, kurių, atsimenu neleido >> patiekti ispanijos karaliams, nes ispanijoje tai laikoma sugedusiais >> agurkais. vokiečių raugintų kopūstai yra tai, ką pvz., aš su >> lietuvišku supratimu laikau beviltiškai prarūgusiais kopūstais. Visa >> tai labai sąlygina. Nieks gi neliepia kažko valgyt arba nevalgyt, esmė >> ta, kad žmogus kaipo gyvas organizmas gali valgyti labai daug ką, >> todėl biškį beprasmiška aiškinti, kas yra taisyklė, o kas ne. >> Musulmonai neėda kiaulės, šiauriečiai neėda kirmėliukų - ką tai pasako >> apie jų gurmaniškumą :) >> >> tas žmogus - miško sanitaras ;) >> >> "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message >> news:irnkbk$c39$1@trimpas.omnitel.net... >>> Pelėsinio sūrio nevalgau. Fermentinį valgau. Nieko sau biškutį >>> pagulėjus dvėselėna - jei jau mėsa su kvapu ir ten visokiais >>> glitėsiais :) Rodė per discovery kanalą laidą kaip kažkoks >>> amerikietis nusprendė neleist pinigų maistui, tai jis ten visokius >>> barsukus ir usūrinius šunis partrenktus mašinų tempia namo ir valgo, >>> daržoves iš kointeinerių renka. Tai čia gyrmanas? Ar vistik žmogus >>> valgantis puvėsius? >>> >> >> >