A tai kodėl tada bandoma lietuviams įpiršt, visišką pietų tradiciją, brandintą (kelis mėn) jautieną. Lietuvoje nėra natūralių sąlygų tokiam ilgam brandinimui, todėl ir lietuviui tai nėra įprastas maistas. Gal reiktų liautis vieną dieną apsimetinėt "gourmet" ir įrodinėt, kad lietuviai nemoka elgtis su mėsa. Nuo seno lietuviai garsėja savo mėsos gaminias (ypač rūkytais), bet va atsirado ineternetas ir žmonės sužinojo, kad ispanai (jiem sąlygos tai leidžia) brandina jautieną ir staiga lietuviai lochai nebemoka su mėsa elgtis. "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:irnr3o$lfr$1@trimpas.omnitel.net... >o koks skirtumas, jeigu jis dėl to problemų neturi? va indijoj valgo >paplėkusius ryžius, mes - parūgusius agurkus, kurių, atsimenu neleido >patiekti ispanijos karaliams, nes ispanijoje tai laikoma sugedusiais >agurkais. vokiečių raugintų kopūstai yra tai, ką pvz., aš su lietuvišku >supratimu laikau beviltiškai prarūgusiais kopūstais. Visa tai labai >sąlygina. Nieks gi neliepia kažko valgyt arba nevalgyt, esmė ta, kad žmogus >kaipo gyvas organizmas gali valgyti labai daug ką, todėl biškį beprasmiška >aiškinti, kas yra taisyklė, o kas ne. Musulmonai neėda kiaulės, šiauriečiai >neėda kirmėliukų - ką tai pasako apie jų gurmaniškumą :) > > tas žmogus - miško sanitaras ;) > > "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message > news:irnkbk$c39$1@trimpas.omnitel.net... >> Pelėsinio sūrio nevalgau. Fermentinį valgau. Nieko sau biškutį pagulėjus >> dvėselėna - jei jau mėsa su kvapu ir ten visokiais glitėsiais :) Rodė per >> discovery kanalą laidą kaip kažkoks amerikietis nusprendė neleist pinigų >> maistui, tai jis ten visokius barsukus ir usūrinius šunis partrenktus >> mašinų tempia namo ir valgo, daržoves iš kointeinerių renka. Tai čia >> gyrmanas? Ar vistik žmogus valgantis puvėsius? >> > >