Vakuumas - tai naujoviski ismislai :) Kazkada pamenu senelis zveriena siaip pakabindavo saltam sandeliuke ir ji ten kabojo be jokiu termometru ir dregmes matavimo. Pamenu paukscius pakabinavo su visom plunksnom ir viduriais, o zuikiai - su kailiu. Tikrino pagal kvapa ir ciupinedavo. Gaila, kvailas vaikas buvau ir nesidomejau... tik vaizdai atmintyje liko... Is tokiu praktiku, tai yra viena vireja (?), kuri dievina mesa ir ja brandina. Jei kam idomu, tai jos bloge yra daug nuotrauku ir aprasymu (rusiskai): http://r-i-tochka.livejournal.com/ , be to ji labai gerai raso - taip nerealiai koloritno... velniop mesa, vien del aprasymu rekomenduoju :) aha, jei kas iesko trumpiu tiksliu instrukciju, tuomet rekomeduoju tik nuotraukas ;) Stai cia pas ja pvz. apie steikus: http://r-i-tochka.livejournal.com/82798.html - alkaniems rekomenduoju pirma eiti pavalgyti ;) Taigi va, siame irase ji raso (su daugybe nuotrauku), kad laike mesa menesi, mesa neteko 600 g., o gabaliukas ten nelabai didelis buvo. "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message news:irik60$g7i$1@trimpas.omnitel.net... | Nu ale tiksliai :) | Brandinimas – tai natūralus biocheminis procesas nenaudojant chemikalų. | Skerdiena paprastai brandinama pakabinus ją vakuume ir 9-21 dieną palaikant | vėsią temperatūrą (0-4° C). Kaip sako specialistai, mėsai reikia | “išsikabėti”. Brandinant, per pirmąją parą mėsa netenka 1 proc. svorio, | vėliau – po 0,5 proc. kasdien (išgaruoja drgėmė). | | | | "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message | news:iribni$2gt$1@trimpas.omnitel.net... | > jo, kažkas tokio. | > | > Betgi nelaikoma virtuvėj ant stalo, o tam tikromis sąlygomis, po pusė | > karvės tvarkingai pakabinta. | > O normaliam vartojimui 5 dienas ar pan. turi pakabot | > | > "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message | > news:iri5ec$mp5$1@trimpas.omnitel.net... | >> Ten jau aparikais viskas būna apėję ir arčiau kaip per pusę kilometro be | >> dujokaukės neprieisi :) 21 diena, ar tikrai? | > | > |