saslikas ir yra kepsnelis ant iesmo :) Totoriskas shish - iesmas, Rusijoj tapo lengviau tariamu shash. Ir shashlykas yra rusiskas darinys, XX a.II pusej paplites per masinio maitinimo istaigas. Kaukazieciai jo nevartoja - turi savus nacionalinius pavadinimus. Artimieji rytai ant iesmo kepta mesa vadina kebabu. "RS" <a@b.c> wrote in message news:gsrusd$784$1@trimpas.omnitel.net... > Tai, kad ne, nebent jame gryname ilgai mirkysi (o kodel tada ne i sieros > rugsti??). > Cia dar ir skonio reikalas, bet man saslykas paruostas be acto - aplamai > nera joks saslykas, o tik kepsnelis ant iesmo, kazkoks.. kebabas, kuris > gali buti ir labai skanus, bet tai jau joks saslykas. Butent actas ir > suteikia mesai ta specifini saslyko aromata ir skoni, isskirianti sasla is > kitu kebabu. Mesa ne bet kokia tinka saslykui. Tinka aviena, kiaulines > sprandine. Pvz. vistienos "saslykui" jau netinka actas, ten kitoks > marinatas. Ka cia prirasiau - tik mano nuomone, nesu kulinarijos guru :) > Butu idomu jei zinovai pasidalintu _tikro_ saslyko receptais, ne tik > marinato sudetis, o kiek laiko marinuojat ir t.t. > > "-o-o-" <x-o-o-x@gmail.com> wrote in message > news:gspr4v$4o1$1@trimpas.omnitel.net... >> imho true, actas gavno. >> "Edvinas" <edvinas@namie.au> wrote in message >> news:1bgl2hxw9y84j.14jziufc0yzxb$.dlg@40tude.net... >>> On Thu, 23 Apr 2009 15:41:17 +0300, TranZOO wrote: >>> >>>> actas, brendzio lasas, rozmarinas, druska. >>> >>> Asmeniskai man actas = sugadinta mesa. >> >> > >