Cia jau yra maisomi dalykai. Realiai shaslik zodzio kilme yra is shish kebab, ant iesmo sumauta mesa, darzoves, kepama horizontaliai. Mesa gali buti ir malta. Saslykas yra sovietu kulinarijos perliukas. Tikro saslyku recepto nera kaip ir pas mus saltibarsciu. Tai yra paprasciausia mesa, kepama ant iesmo. Va kaip ja pamarinuosi ir paskaninsi tai cia kiekvieno asmeninis reikalas. Yra zmoniu, kuriems ir is maximos kibireliu saslykai skanu. Esu mates kaip su actu zmones plauna pastovejusia, bet galutinai nepasvinkusia mesa. Actas graziai dezinfekuoja ir nuplauna visus glitesius ir panaikina kvapa ;) Va su kuo man tas autentiskumas asocijuosasi. Man asmeniskai nuo marinavimo acte mesa pasidaro panasi i virta. 2009/04/24 10:57, RS rašė: > Tai, kad ne, nebent jame gryname ilgai mirkysi (o kodel tada ne i sieros > rugsti??). > Cia dar ir skonio reikalas, bet man saslykas paruostas be acto - aplamai > nera joks saslykas, o tik kepsnelis ant iesmo, kazkoks.. kebabas, kuris gali > buti ir labai skanus, bet tai jau joks saslykas. Butent actas ir suteikia > mesai ta specifini saslyko aromata ir skoni, isskirianti sasla is kitu > kebabu. Mesa ne bet kokia tinka saslykui. Tinka aviena, kiaulines sprandine. > Pvz. vistienos "saslykui" jau netinka actas, ten kitoks marinatas. Ka cia > prirasiau - tik mano nuomone, nesu kulinarijos guru :) Butu idomu jei > zinovai pasidalintu _tikro_ saslyko receptais, ne tik marinato sudetis, o > kiek laiko marinuojat ir t.t. > > "-o-o-" <x-o-o-x@gmail.com> wrote in message > news:gspr4v$4o1$1@trimpas.omnitel.net... >> imho true, actas gavno. >> "Edvinas" <edvinas@namie.au> wrote in message >> news:1bgl2hxw9y84j.14jziufc0yzxb$.dlg@40tude.net... >>> On Thu, 23 Apr 2009 15:41:17 +0300, TranZOO wrote: >>> >>>> actas, brendzio lasas, rozmarinas, druska. >>> Asmeniskai man actas = sugadinta mesa. >> > >