Tema: Re: Avienos shashlykas
Autorius: DaivaD.
Data: 2009-04-24 13:02:44
nu nereikia priimt už gryną pinigą ką Sakavičius šneka...

"bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message news:gss0pe$ad1$1@trimpas.omnitel.net...
> saslikas ir yra kepsnelis ant iesmo :) Totoriskas shish - iesmas, Rusijoj 
> tapo lengviau tariamu shash. Ir shashlykas yra rusiskas darinys, XX a.II 
> pusej paplites per masinio maitinimo istaigas. Kaukazieciai jo nevartoja - 
> turi savus nacionalinius pavadinimus. Artimieji rytai ant iesmo kepta mesa 
> vadina kebabu.
> 
> "RS" <a@b.c> wrote in message news:gsrusd$784$1@trimpas.omnitel.net...
>> Tai, kad ne, nebent jame gryname ilgai mirkysi  (o kodel tada ne i sieros 
>> rugsti??).
>> Cia dar ir skonio reikalas, bet man saslykas paruostas be acto - aplamai 
>> nera joks saslykas, o tik kepsnelis ant iesmo, kazkoks.. kebabas, kuris 
>> gali buti ir labai skanus, bet tai jau joks saslykas. Butent actas ir 
>> suteikia mesai ta specifini saslyko aromata ir skoni, isskirianti sasla is 
>> kitu kebabu. Mesa ne bet kokia tinka saslykui. Tinka aviena, kiaulines 
>> sprandine. Pvz. vistienos "saslykui" jau netinka actas, ten kitoks 
>> marinatas. Ka cia prirasiau - tik mano nuomone, nesu kulinarijos guru :) 
>> Butu idomu jei zinovai pasidalintu _tikro_ saslyko receptais, ne tik 
>> marinato sudetis, o kiek laiko marinuojat ir t.t.
>>
>> "-o-o-" <x-o-o-x@gmail.com> wrote in message 
>> news:gspr4v$4o1$1@trimpas.omnitel.net...
>>> imho true, actas gavno.
>>> "Edvinas" <edvinas@namie.au> wrote in message 
>>> news:1bgl2hxw9y84j.14jziufc0yzxb$.dlg@40tude.net...
>>>> On Thu, 23 Apr 2009 15:41:17 +0300, TranZOO wrote:
>>>>
>>>>> actas, brendzio lasas, rozmarinas, druska.
>>>>
>>>> Asmeniskai man actas = sugadinta mesa.
>>>
>>>
>>
>> 
> 
>