nu nereikia priimt už gryną pinigą ką Sakavičius šneka... "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message news:gss0pe$ad1$1@trimpas.omnitel.net... > saslikas ir yra kepsnelis ant iesmo :) Totoriskas shish - iesmas, Rusijoj > tapo lengviau tariamu shash. Ir shashlykas yra rusiskas darinys, XX a.II > pusej paplites per masinio maitinimo istaigas. Kaukazieciai jo nevartoja - > turi savus nacionalinius pavadinimus. Artimieji rytai ant iesmo kepta mesa > vadina kebabu. > > "RS" <a@b.c> wrote in message news:gsrusd$784$1@trimpas.omnitel.net... >> Tai, kad ne, nebent jame gryname ilgai mirkysi (o kodel tada ne i sieros >> rugsti??). >> Cia dar ir skonio reikalas, bet man saslykas paruostas be acto - aplamai >> nera joks saslykas, o tik kepsnelis ant iesmo, kazkoks.. kebabas, kuris >> gali buti ir labai skanus, bet tai jau joks saslykas. Butent actas ir >> suteikia mesai ta specifini saslyko aromata ir skoni, isskirianti sasla is >> kitu kebabu. Mesa ne bet kokia tinka saslykui. Tinka aviena, kiaulines >> sprandine. Pvz. vistienos "saslykui" jau netinka actas, ten kitoks >> marinatas. Ka cia prirasiau - tik mano nuomone, nesu kulinarijos guru :) >> Butu idomu jei zinovai pasidalintu _tikro_ saslyko receptais, ne tik >> marinato sudetis, o kiek laiko marinuojat ir t.t. >> >> "-o-o-" <x-o-o-x@gmail.com> wrote in message >> news:gspr4v$4o1$1@trimpas.omnitel.net... >>> imho true, actas gavno. >>> "Edvinas" <edvinas@namie.au> wrote in message >>> news:1bgl2hxw9y84j.14jziufc0yzxb$.dlg@40tude.net... >>>> On Thu, 23 Apr 2009 15:41:17 +0300, TranZOO wrote: >>>> >>>>> actas, brendzio lasas, rozmarinas, druska. >>>> >>>> Asmeniskai man actas = sugadinta mesa. >>> >>> >> >> > >