Tema: Re: Avienos shashlykas
Autorius: bzik
Data: 2009-05-06 14:21:40
pilni rusiski puslapiai tos pacios V.Sako perpasakotos info. Pripazistama 
rytietiska kilme, Iranas, Irakas, Libanas, Kaukazas su vietiniais to paties 
gaminio (mesos ant iesmo) pavadinimais.
http://www.shashlik.spb.ru/history_shashlik.html
http://www.shashlick.ru/history/ling/

"Justas" <mute@localhost.net> wrote in message 
news:gtrr4v$7i6$1@trimpas.omnitel.net...
> Ponas Bone Daddy, Jus su kitu ponu, V. Saku, nieko bendra neturite?
> Jusu zinios ir ziniu saltiniai panasaus lygio.
>
>
> 2009/05/06 12:15, Bone Daddy rase:
>> jeigu tamstai gali but bet kas is bet ko pagamintas ir bet kaip 
>> pavadintas, tokiu atveju nera gincho.
>>
>> "Edvinas" <edvinas@namie.au> wrote in message 
>> news:gtrnh9$qp$2@trimpas.omnitel.net...
>>> Bone Daddy rase:
>>>>> is turku - totoriu krashtu
>>>>> daugumoj jie musulmonai ir kiaulienos is viso nevalgo, tai shashlykas
>>>>> ish kiaulienos is viso akibrokshtas. Is jautienos dar buve nebuve...
>>>>> Pats pavadinimas is Krymo totoriu kalbos
>>>
>>> Turkai sita dalyka vadina shish kebab ir kepa viska, pradedant aviena ir
>>> baigiant vistiena. Tie, kurie krikscionys, kepa ir kiauliena.
>>>
>>> Sislik atkeliavo is totoriu kalbos ir reiskia bile ka kepta ant iesmo.
>>>
>>> O beje, arbata <- herbata <- herba (lot.) <- gerimas is uzplikytu
>>> zoleliu. Gali net ir is lietuvisku varnalesu buti.
>>>
>>> -- 
>>> Edvinas
>>