"A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message news:h5r8ms$jho$1@trimpas.omnitel.net... > siltnamyj nespejam skinti ir nemazai jau yra peraugusiu, tokiu kur reikia > oda lupt nes per kieta ir seklos didokos, uzraugtu jau turime pakankamai, > ka dar galima sugalvot ziemai? Lenkai is tokiu agurku daro salotas - vadina jas mizerija.Tikslaus marinato recepto nepasakysiu,bet kiek pamenu,tai naudojamas tradicinis lenku megstamas saldziarugstis marinatas : 1 ltr vandens,75-150 gr acto,2 saukstai druskos ,4 saukstai cukraus + prieskonines zoles.O patys agurkai supjaustomi ne paciais ploniausiais griezineliais,sudedami sluoksniais ant prieskoniniu zoleliu i stiklaini ir uzpilama karstu marinatu.Galima del svenytos ramybes pasterizuoti. Kiek girdejau ,peraugusiu agurku problema issisprendzia greitai. P.S.Galiu pabandyt uzklaust tikslaus recepto,bet negarantuoju,kad atsakymas is Lenkijos pareis greitai.