AGURKAI SU GARSTYČIOMIS 3 kg agurku nulupti ir i¹ilgai supjaustyti ketvirčiais arba kaip i¹eina pagal dydi, Marinatas: 1 1/2 l vandens 1 1/2 stikl. cukraus 1 stikl. 10% acto 3 v.¹. druskos (be kaupo) 5 a.¹. garstyčiu u¾virinti Agurkus ideti i paruo¹tus stiklainius. U¾pilti kar¹tu marinatu. Pasterizuoti apie 5 min. ============== AGURKAI ARBA CUKINIJOS SU ČILI 3 kg agurku - didesniu, geriau i¹eina nei i¹ ma¾esniu 4 v.¹. druskos 3 galvutes česnako arba daugiau kelios (8-10) ¹vie¾iu čili pipiriuku arba pagal skoni (man tiek daug per daug) marinatas: 0.5 kg cukraus, 1.5 stikl. 10% acto, 1 stikl. vandens U¾virinti, atvesinti. Agurkus nuplauti, nelupti, pjaustyti 2-3 cm gabaliukais, pasudyti, gerai i¹mai¹yti, palikti ma¾iausiai 4 valandoms (butinai!), nupilti sultis. Česnak± ir čili nulupti bei stambiai supjaustyti. Deti visk± i stiklainius, u¾pilti marinatu, pasterizuoti apie 5 min. nuo u¾virimo. Pastaba: I cukinijas deti ma¾iau česnako ir čili. ================ AGURKU IR PAPRIKU SALOTOS SU KURKUMA IR CINAMONU Marinatas yra sald¾iai rug¹tus, labai kvapnus. 2,5-3 kg agurku 1 didelio balto svoguno 1 raudono svoguno 1 dideles morkos 10 vidutiniu sald¾iuju papriku (gra¾iai atrodo, jei skirtingu spalvu) Dar¾oves stambiai supjaustyti, mork± sutarkuoti ant burokeliu tarkos. 1 marinatas: 1/2 stikl. druskos 8 stikl. vandens U¾virinti, u¾pilti dar¾oves, i¹mai¹yti. Palikti 3 val., nupilti. 2 marinatas: 1 v.¹. garstyčiu seklu 1 v.¹. cinamono 1 v.¹. kurkumos 1 a.¹. gvazdikeliu 2 a.¹. kvapniuju pipiru 2 stikl. rudojo cukraus (dejau baltojo cukraus ir nendriu melasos) 4 stikl. obuoliu acto (6%) (galima maziau, nes salotos gaunasi gana rugstokos, kita karta imsiu kokia 1 stikl. vandens vietoj 1 stikl. acto) U¾virinti, kar¹tu u¾pilti dar¾oves, palikti 12 val. Pripildyti stiklainiukus, pasterizuoti. Prieskonius (cinamon±, kurkum±, gvazdikelius) galima pakeisti megstamu curry mi¹iniu. Cukrus nebutinai turi buti rudas, dali galima pakeisti baltu arba ideti medaus. ==================== AGURKAI SU PIPIRAIS 4 kg agurku 0,5 kg svogunu 1 stikl. (apie 250 ml) cukraus 1 stikl. (apie 250 ml) aliejaus 1 stikl. (apie 250 ml) 10% acto 2 v.¹. (apie 20 g) druskos 1 v.¹. garstyčiu seklu 1 v.¹. (apie 5 g) maltu juoduju pipiru 2 v.¹. pjaustytu ¾aliu krapu 6 skilteles česnako Agurkus ir svogunus supjaustyti gana plonai. Visus ingredientus i¹mai¹yti. Sudeti i paruo¹tus stiklainius, pasterizuoti apie 10-15 min. =================== AGURKAI SU MEDUMI agurkai garstyčiu seklos nemalti juodieji pipirai česnakai krienai kvapnieji pipirai svogunai Marinatas: 5 stikl. vandens 1,5 stikl. medaus 1 stikl. 10% acto 2 v.¹. druskos Agurkus supjaustyti pagal nor±, jei dideli. U¾virinti marinat±. I kiekvien± stiklaini (+/- 1 l) ideti prieskonius: po kelis ¾irnelius juoduju ir kvapniuju pipiru, apie 1 a.¹. garstyčiu, skiltelź česnako, ¹iek tiek svoguno ir krieno, o po to agurkus. U¾pilti kar¹tu marinatu, pasterizuoti apie 10 min.