radau dar toki supermamose: 5 kg.agurku sauja petrazoliu 1 stkl. aliejaus 1 stkl. cukraus 2/3 stkl.acto 5 saukštai druskos, kvepianciuju pipiru supjaustai, sumaisai, palieki apie 12 val. pastoveti, uzkaitini iki 80 lapsniu, uzsuki, uzdengi siltai iki atvesimo. tai gal kazkas panasaus i lenkiska mizerija gautusi... "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:h5r9b9$kl8$1@trimpas.omnitel.net... > > "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message > news:h5r8ms$jho$1@trimpas.omnitel.net... >> siltnamyj nespejam skinti ir nemazai jau yra peraugusiu, tokiu kur reikia >> oda lupt nes per kieta ir seklos didokos, uzraugtu jau turime pakankamai, >> ka dar galima sugalvot ziemai? > > Lenkai is tokiu agurku daro salotas - vadina jas mizerija.Tikslaus marinato > recepto nepasakysiu,bet kiek pamenu,tai naudojamas tradicinis lenku > megstamas saldziarugstis marinatas : 1 ltr vandens,75-150 gr acto,2 saukstai > druskos ,4 saukstai cukraus + prieskonines zoles.O patys agurkai supjaustomi > ne paciais ploniausiais griezineliais,sudedami sluoksniais ant prieskoniniu > zoleliu i stiklaini ir uzpilama karstu marinatu.Galima del svenytos ramybes > pasterizuoti. > Kiek girdejau ,peraugusiu agurku problema issisprendzia greitai. > > P.S.Galiu pabandyt uzklaust tikslaus recepto,bet negarantuoju,kad atsakymas > is Lenkijos pareis greitai. > >