Tema: Re: ka daryt is peraugusiu agurku?
Autorius: A&G
Data: 2009-08-11 11:31:45
radau dar toki supermamose:
5 kg.agurku
sauja petrazoliu
1 stkl. aliejaus
1 stkl. cukraus
2/3 stkl.acto
5 saukštai druskos, kvepianciuju pipiru
supjaustai, sumaisai, palieki apie 12 val. pastoveti, uzkaitini iki 80 lapsniu, uzsuki, uzdengi siltai iki atvesimo.  
tai gal kazkas panasaus i lenkiska mizerija gautusi...


"Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:h5r9b9$kl8$1@trimpas.omnitel.net...
> 
> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message 
> news:h5r8ms$jho$1@trimpas.omnitel.net...
>> siltnamyj nespejam skinti ir nemazai jau yra peraugusiu, tokiu kur reikia 
>> oda lupt nes per kieta ir seklos didokos, uzraugtu jau turime pakankamai, 
>> ka dar galima sugalvot ziemai?
> 
> Lenkai is tokiu agurku daro salotas - vadina jas mizerija.Tikslaus marinato 
> recepto nepasakysiu,bet kiek pamenu,tai naudojamas tradicinis lenku 
> megstamas saldziarugstis marinatas : 1 ltr vandens,75-150 gr acto,2 saukstai 
> druskos ,4 saukstai cukraus + prieskonines zoles.O patys agurkai supjaustomi 
> ne paciais ploniausiais griezineliais,sudedami sluoksniais ant prieskoniniu 
> zoleliu i stiklaini ir uzpilama karstu marinatu.Galima del svenytos ramybes 
> pasterizuoti.
> Kiek girdejau ,peraugusiu agurku problema issisprendzia greitai.
> 
> P.S.Galiu pabandyt uzklaust tikslaus recepto,bet negarantuoju,kad atsakymas 
> is Lenkijos pareis greitai. 
> 
>