Klausiu, kad suprasciau, ar yra suinteresuotu, nes receptus dar reikia isversti i lietuviu kalba, o nenoreciau veltui sedeti ;) Vakare imesiu. Dar prisiminiau apie vienas - su curry. Skonis gana nemusiskis ;), arciau kokio indisko ar arabisko, bet labai kvapnios ir idomios. "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message news:h5rvic$p30$1@trimpas.omnitel.net... > imesti receptus visada gerai :) > > "Dautarte" <> wrote in message news:h5ruuu$o6h$1@trimpas.omnitel.net... >> Salotas, tai taip, bet tai ne mizeria, tai salotos ;) Mizeria >> nekonservuojama, tai sviezios agurku salotos (dar vadina "surowka"), kur >> agurkai yra plonai supjaustyti, kartais tik pasudyti ir pateikiami su >> grietine ir pvz. krapais, o kartais marinuoajami su cukrumi, druska ir >> actu >> arba citrinos sultimis, bet tik "siam kartui". >> >> Is tokiu peraugusiu tai turbut tik salotas galima pagaminti arba rauginti >> ir >> uzdaryti sriuboms. >> >> Turiu kelis salotu receptus, kurie galetu tikti: >> isbandytos salotos: >> - su cili ir cesnakais - skanios, nebandziau daryti su peraugusiais, bet >> drauge pagal si recepta dare cukinijas, todel manau, kad dideli agurkai >> turetu tikti; >> >> sitas tik ruosiuosi isbandyti (pirmos dvi ragautos): >> - su pipirais, >> - su garstyciomis, >> - su medumi. >> >> Jei kas sudomino, galiu imesti receptus. >> >> >> >> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message >> news:h5r9b9$kl8$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message >>> news:h5r8ms$jho$1@trimpas.omnitel.net... >>>> siltnamyj nespejam skinti ir nemazai jau yra peraugusiu, tokiu kur >>>> reikia >>>> oda lupt nes per kieta ir seklos didokos, uzraugtu jau turime >>>> pakankamai, >>>> ka dar galima sugalvot ziemai? >>> >>> Lenkai is tokiu agurku daro salotas - vadina jas mizerija.Tikslaus >>> marinato recepto nepasakysiu,bet kiek pamenu,tai naudojamas tradicinis >>> lenku megstamas saldziarugstis marinatas : 1 ltr vandens,75-150 gr >>> acto,2 >>> saukstai druskos ,4 saukstai cukraus + prieskonines zoles.O patys >>> agurkai >>> supjaustomi ne paciais ploniausiais griezineliais,sudedami sluoksniais >>> ant >>> prieskoniniu zoleliu i stiklaini ir uzpilama karstu marinatu.Galima del >>> svenytos ramybes pasterizuoti. >>> Kiek girdejau ,peraugusiu agurku problema issisprendzia greitai. >>> >>> P.S.Galiu pabandyt uzklaust tikslaus recepto,bet negarantuoju,kad >>> atsakymas is Lenkijos pareis greitai. >>> >> >>