imesti receptus visada gerai :) "Dautarte" <dautarte@gmail.com> wrote in message news:h5ruuu$o6h$1@trimpas.omnitel.net... > Salotas, tai taip, bet tai ne mizeria, tai salotos ;) Mizeria > nekonservuojama, tai sviezios agurku salotos (dar vadina "surowka"), kur > agurkai yra plonai supjaustyti, kartais tik pasudyti ir pateikiami su > grietine ir pvz. krapais, o kartais marinuoajami su cukrumi, druska ir actu > arba citrinos sultimis, bet tik "siam kartui". > > Is tokiu peraugusiu tai turbut tik salotas galima pagaminti arba rauginti ir > uzdaryti sriuboms. > > Turiu kelis salotu receptus, kurie galetu tikti: > isbandytos salotos: > - su cili ir cesnakais - skanios, nebandziau daryti su peraugusiais, bet > drauge pagal si recepta dare cukinijas, todel manau, kad dideli agurkai > turetu tikti; > > sitas tik ruosiuosi isbandyti (pirmos dvi ragautos): > - su pipirais, > - su garstyciomis, > - su medumi. > > Jei kas sudomino, galiu imesti receptus. > > > > "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message > news:h5r9b9$kl8$1@trimpas.omnitel.net... >> >> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message >> news:h5r8ms$jho$1@trimpas.omnitel.net... >>> siltnamyj nespejam skinti ir nemazai jau yra peraugusiu, tokiu kur reikia >>> oda lupt nes per kieta ir seklos didokos, uzraugtu jau turime pakankamai, >>> ka dar galima sugalvot ziemai? >> >> Lenkai is tokiu agurku daro salotas - vadina jas mizerija.Tikslaus >> marinato recepto nepasakysiu,bet kiek pamenu,tai naudojamas tradicinis >> lenku megstamas saldziarugstis marinatas : 1 ltr vandens,75-150 gr acto,2 >> saukstai druskos ,4 saukstai cukraus + prieskonines zoles.O patys agurkai >> supjaustomi ne paciais ploniausiais griezineliais,sudedami sluoksniais ant >> prieskoniniu zoleliu i stiklaini ir uzpilama karstu marinatu.Galima del >> svenytos ramybes pasterizuoti. >> Kiek girdejau ,peraugusiu agurku problema issisprendzia greitai. >> >> P.S.Galiu pabandyt uzklaust tikslaus recepto,bet negarantuoju,kad >> atsakymas is Lenkijos pareis greitai. >> > >