Darydavau panašiai, Agurkai, svogūnai, krapai, druska, aliejus, kiti prieskoniai pagal skonį. Viską supjaustyti, sumaišyti ir palikti pastovėti, paskui į stiklainius, pakaitinti ir uždaryti. marinatas ruošiamas pagal skonį, tik gal truputėlį rūgštesnis. "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message news:h5ra9h$m5p$1@trimpas.omnitel.net... > radau dar toki supermamose: > 5 kg.agurku > sauja petrazoliu > 1 stkl. aliejaus > 1 stkl. cukraus > 2/3 stkl.acto > 5 saukštai druskos, kvepianciuju pipiru > supjaustai, sumaisai, palieki apie 12 val. pastoveti, uzkaitini iki 80 > lapsniu, uzsuki, uzdengi siltai iki atvesimo. > tai gal kazkas panasaus i lenkiska mizerija gautusi... > > > "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message > news:h5r9b9$kl8$1@trimpas.omnitel.net... >> >> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message >> news:h5r8ms$jho$1@trimpas.omnitel.net... >>> siltnamyj nespejam skinti ir nemazai jau yra peraugusiu, tokiu kur >>> reikia >>> oda lupt nes per kieta ir seklos didokos, uzraugtu jau turime >>> pakankamai, >>> ka dar galima sugalvot ziemai? >> >> Lenkai is tokiu agurku daro salotas - vadina jas mizerija.Tikslaus >> marinato >> recepto nepasakysiu,bet kiek pamenu,tai naudojamas tradicinis lenku >> megstamas saldziarugstis marinatas : 1 ltr vandens,75-150 gr acto,2 >> saukstai >> druskos ,4 saukstai cukraus + prieskonines zoles.O patys agurkai >> supjaustomi >> ne paciais ploniausiais griezineliais,sudedami sluoksniais ant >> prieskoniniu >> zoleliu i stiklaini ir uzpilama karstu marinatu.Galima del svenytos >> ramybes >> pasterizuoti. >> Kiek girdejau ,peraugusiu agurku problema issisprendzia greitai. >> >> P.S.Galiu pabandyt uzklaust tikslaus recepto,bet negarantuoju,kad >> atsakymas >> is Lenkijos pareis greitai. >> >>