Morkos dideliais kiekiais kažkiek gadina kepenis, burokėliuose iš tikrųjų daug gliukozės - o šiaip visokiuose vaisiuose ir uogose tai gal vis dėlto daugiau fruktozė negu gliukozė, nors nežinau ar šiuo atveju yra skirtumas. Nemanau, kad žmonės išgeria tiek daug natūralių sulčių, kad net pakenktų :) Aš pvz. labai mėgstu daržovių sultis - pomidorai, morkos, salierai, agurkai. Bet neskiestos man per tirštos. "Gintas" <netikras@adresas.lt> wrote in message news:hmu6t1$eck$1@trimpas.omnitel.net... > Nesenai rode rusu laida. Mokslu daktaras, dietologas paaiskino, kad beveik visos vaisiu sultys turi auksta glikemini indeksa, tad jas stiklinemis geriant, po 5 -7 metu atsiranda konkreti rizika susirgti diabetu. Mat pastoviai kasa gauna soka, kai tiek gliukozes imetama i krauja. Zodziu -GRYNOS sultys turi buti vartojamos labai retai, ypac jei tai saldzios sultys. Darzoviu sultis galima isskyrus dvi. O , butent burokeliu ir morku irgi nerekomenduojam, mat ju indeksas irgi pakankamai aukstas. Sutrikau. Taigi giminaitis savo 3m sunu pastoviai tomis morkomis girdo ir dar giriasi kokiu skaniu ir saldziu morku gaunas :) Kuo burokeliai nusikalto-spejau pamirst :) Kokia Jusu nuomone? Ir kuria tiket? >