Tai ar teisingas teiginys : " Mat valgant maistą su dideliu GI kraujyje pakyla gliukozės lygis. Jam sumažinti organizmas išskiria daug insulino, kuris kartu sulėtina kalorijų deginimą. " ? O jei teisingas-belieka atsakyt, ar dazni ir netiketi organizmo poreikiai iskirti insulina nekenkia kasai? Rusas (vistik mokslu daktaras, dietologas) aiskina, kad tai nualina kasa per 5-7m, ypac jeigu tai vaikas. "Bone Daddy" <.info@bonedaddy.serveftp.com> wrote in message news:hmub58$i5s$1@trimpas.omnitel.net... > pasirodo, ne tik anglų kalba kenkia sveikatai, bet ir rusų... > > "Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message > news:hmuacf$hg4$1@trimpas.omnitel.net... >> Morkos dideliais kiekiais kažkiek gadina kepenis, burokėliuose iš tikrųjų >> daug gliukozės - o šiaip visokiuose vaisiuose ir uogose tai gal vis dėlto >> daugiau fruktozė negu gliukozė, nors nežinau ar šiuo atveju yra skirtumas. >> Nemanau, kad žmonės išgeria tiek daug natūralių sulčių, kad net pakenktų >> :) Aš pvz. labai mėgstu daržovių sultis - pomidorai, morkos, salierai, >> agurkai. Bet neskiestos man per tirštos. >> >> "Gintas" <netikras@adresas.lt> wrote in message >> news:hmu6t1$eck$1@trimpas.omnitel.net... >>> Nesenai rode rusu laida. Mokslu daktaras, dietologas paaiskino, kad >>> beveik visos vaisiu sultys turi auksta glikemini indeksa, tad jas >>> stiklinemis geriant, po 5 -7 metu atsiranda konkreti rizika susirgti >>> diabetu. Mat pastoviai kasa gauna soka, kai tiek gliukozes imetama i >>> krauja. Zodziu -GRYNOS sultys turi buti vartojamos labai retai, ypac jei >>> tai saldzios sultys. Darzoviu sultis galima isskyrus dvi. O , butent >>> burokeliu ir morku irgi nerekomenduojam, mat ju indeksas irgi pakankamai >>> aukstas. Sutrikau. Taigi giminaitis savo 3m sunu pastoviai tomis >>> morkomis girdo ir dar giriasi kokiu skaniu ir saldziu morku gaunas :) >>> Kuo burokeliai nusikalto-spejau pamirst :) Kokia Jusu nuomone? Ir kuria >>> tiket? >>> >