taigi sakau, fruktozė, dekstrozė, sacharozė, laktozė visi greitai virsta kraujyje gliukoze, o tai ir yra tas vadinamasis cukrus kraujyje. Juos sergant diabetu arba norint numesti svorio reikia riboti. Seniau buvo manoma, kad "diabetikų produktai", kuriuose dažnai naudojama fruktozė arba vynuogių cukrus (dekstrozė) yra gerai, bet dabar jau senokai pripažinta, kad diabetikų produktai yra žalingesni daibetikams, nei paprasti. Nes tų cukraus pakaitalų ir tuo pačiu kalorijų ten yra daug daugiau. O didžiajai daliai diabetikų reikia riboti kalorijas. Čia kaip ir light produktai, kurių apkūniems geriau vengti - reklaminė akcija atrakcija:) Saldikliai, tipo aspartamas, sacharinas, gliukozės kiekio kraujyje nekelia, bet sklando pletkai, kad jie gali sukelti vėžį ir kad jie, apgaudinėdami organizmą, skatina saldžių produktų poreikį. Be to, daug žmonių jų netoleruoja. Diabetikams turbūt geriausia visgi vartoti cukrų, ale labai riboti jo kiekį. Arba cukrų-saldiklio pakaitalą. Ir vis tiek pagrindinis aspektas-labai riboti kiekį. Dabar manoma, kad diabetikai turi valgyti normalius natūralius produktus, tik mažiau ir ribojant cukrų beigi riebalus. Sultyse, meduje yra labai daug fruktozės, dekstrozės ir daug kalorijų. Todėl jų reikia vengti tiek diabetikams, tiek norintiems sulieknėti. "Ness" <aggb_TRINTI@inbox.lt> schrieb im Newsbeitrag news:hmunhe$rpo$1@trimpas.omnitel.net... >O kaip realybeje? Nes vienur raso, kad fruktoze nesukelia kraujyje >gliukozes trukumo bei pertekliaus, kas yra naudinga diabetikams, kitur >priesingai. > Kazkaip is seniau pamenu daznai girdedavau va diabetikams fruktoze geras > cukraus pakaitalas.. > >