Dzonai Smitai :) nesupratau tamstos placios sypsenos :) - monosacharidai (gliukoze) NEvirskinami, tiesiai patenka is virskinimo trakto i krauja. - disacharidai (sacharoze [cukrus kuri perkam, taip pat laktoze dar vadinama pieno cukrus] ) virskinamas: suskaidomas iki gliukozes. I krauja TIK ji patenka, bet ne jokie disacharidai. Kiek laiko virskinam? Nepamenu :) bet kazkiek uztrunka. - polisacharidas krakmolas (susideda is >10 sacharidu molekuliu) tuo labiau nepatenka tiesiai i krauja, ir virskinamas kaip pasiutes. Ilgai virskinamas. - pilisacharidas celiulioze - nesuvirskinamas, bet naudingas, vadinamas "lasteliena". Nuo zarnyno uzkietejimo saugo ir dar daug gero daro. Yra ir daugiau tu sacharidu, cia tik kai kurie. "John Smith" <bill.gates@microsoft.com> wrote in message news:hn2d1p$jt4$1@trimpas.omnitel.net... > :))) > Va si tema idomi, papasakok kaip sacharidus reikia virskinti ir kiek laiko > tai trunka? > > "RS" <a@b.c> wrote in message news:hn18mp$p26$1@trimpas.omnitel.net... >> Be panikos tik :) Cia reiketu diskutuoti ne apie sultis, o apie tai kas >> to vargso daGtariuko galvelei nutiko. Juk ne bet kas taip raso, o pats >> dietologas.. Ziauru! >> Beje, kai kuriu vaisiu, uogu, darzoviu valgymas beveik prilygsta sulciu >> gerimui, nes tarkim, citrusiniai, ananasus, vysnias, dauguma uogu >> kramtant dar burnoje issispaudzia sultys, o juk zmoniu proteviai, ypac >> pietieciai sitokius dalykus kilogramais rijo, ir tai visada buvo beveik >> pagrindinis ir pats sveikiausias maistas prie kurio zmogus bene >> geriausiai prisitaikes dar nuo bezdziones laiku - px visi tie indeksai. >> Dar niuansas: tiesiai i krauja tik gliukoze patenka, o kitus sacharidus >> dar suvirskinti iki gliukozes reikia. Fruktoze virskinasi nesunkiai, o >> sacharoze jau kur kas sunkiau. Apie krakmola cia nekalbam. Tokiuose >> morkose, burokeliuose gliukozes labai mazai, daugiausia ten sacharoze. >> Uogose dominuoja fruktoze ir kiek maziau gliukozes. >> Visu sveikiausia - neapsiryti/nepersigerti, ir valgyti kas skaniausia. Ir >> kuo maziau "indeksais" bei kitokiom "teorijom" vadovautis :) >> >> "Gintas" <netikras@adresas.lt> wrote in message >> news:hmu6t1$eck$1@trimpas.omnitel.net... >>> Nesenai rode rusu laida. Mokslu daktaras, dietologas paaiskino, kad >>> beveik visos vaisiu sultys turi auksta glikemini indeksa, tad jas >>> stiklinemis geriant, po 5 -7 metu atsiranda konkreti rizika susirgti >>> diabetu. Mat pastoviai kasa gauna soka, kai tiek gliukozes imetama i >>> krauja. Zodziu -GRYNOS sultys turi buti vartojamos labai retai, ypac jei >>> tai saldzios sultys. Darzoviu sultis galima isskyrus dvi. O , butent >>> burokeliu ir morku irgi nerekomenduojam, mat ju indeksas irgi pakankamai >>> aukstas. Sutrikau. Taigi giminaitis savo 3m sunu pastoviai tomis >>> morkomis girdo ir dar giriasi kokiu skaniu ir saldziu morku gaunas :) >>> Kuo burokeliai nusikalto-spejau pamirst :) Kokia Jusu nuomone? Ir kuria >>> tiket? >>> >> > >