gliukoze is skrandzio i krauja patenka prisijungusi natrio. Kai/jei jo pritruksta viskas turetu but verciama i salinimo irenginius.. ar ne taip? RS wrote: > Dzonai Smitai :) nesupratau tamstos placios sypsenos :) > - monosacharidai (gliukoze) NEvirskinami, tiesiai patenka is virskinimo > trakto i krauja. > - disacharidai (sacharoze [cukrus kuri perkam, taip pat laktoze dar > vadinama pieno cukrus] ) virskinamas: suskaidomas iki gliukozes. I > krauja TIK ji patenka, bet ne jokie disacharidai. Kiek laiko virskinam? > Nepamenu :) bet kazkiek uztrunka. > - polisacharidas krakmolas (susideda is >10 sacharidu molekuliu) tuo > labiau nepatenka tiesiai i krauja, ir virskinamas kaip pasiutes. Ilgai > virskinamas. > - pilisacharidas celiulioze - nesuvirskinamas, bet naudingas, vadinamas > "lasteliena". Nuo zarnyno uzkietejimo saugo ir dar daug gero daro. > Yra ir daugiau tu sacharidu, cia tik kai kurie. > > "John Smith" <bill.gates@microsoft.com> wrote in message > news:hn2d1p$jt4$1@trimpas.omnitel.net... >> :))) >> Va si tema idomi, papasakok kaip sacharidus reikia virskinti ir kiek >> laiko tai trunka? >> >> "RS" <a@b.c> wrote in message news:hn18mp$p26$1@trimpas.omnitel.net... >>> Be panikos tik :) Cia reiketu diskutuoti ne apie sultis, o apie tai >>> kas to vargso daGtariuko galvelei nutiko. Juk ne bet kas taip raso, o >>> pats dietologas.. Ziauru! >>> Beje, kai kuriu vaisiu, uogu, darzoviu valgymas beveik prilygsta >>> sulciu gerimui, nes tarkim, citrusiniai, ananasus, vysnias, dauguma >>> uogu kramtant dar burnoje issispaudzia sultys, o juk zmoniu >>> proteviai, ypac pietieciai sitokius dalykus kilogramais rijo, ir tai >>> visada buvo beveik pagrindinis ir pats sveikiausias maistas prie >>> kurio zmogus bene geriausiai prisitaikes dar nuo bezdziones laiku - >>> px visi tie indeksai. Dar niuansas: tiesiai i krauja tik gliukoze >>> patenka, o kitus sacharidus dar suvirskinti iki gliukozes reikia. >>> Fruktoze virskinasi nesunkiai, o sacharoze jau kur kas sunkiau. Apie >>> krakmola cia nekalbam. Tokiuose morkose, burokeliuose gliukozes labai >>> mazai, daugiausia ten sacharoze. Uogose dominuoja fruktoze ir kiek >>> maziau gliukozes. >>> Visu sveikiausia - neapsiryti/nepersigerti, ir valgyti kas >>> skaniausia. Ir kuo maziau "indeksais" bei kitokiom "teorijom" >>> vadovautis :) >>> >>> "Gintas" <netikras@adresas.lt> wrote in message >>> news:hmu6t1$eck$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Nesenai rode rusu laida. Mokslu daktaras, dietologas paaiskino, kad >>>> beveik visos vaisiu sultys turi auksta glikemini indeksa, tad jas >>>> stiklinemis geriant, po 5 -7 metu atsiranda konkreti rizika susirgti >>>> diabetu. Mat pastoviai kasa gauna soka, kai tiek gliukozes imetama i >>>> krauja. Zodziu -GRYNOS sultys turi buti vartojamos labai retai, ypac >>>> jei tai saldzios sultys. Darzoviu sultis galima isskyrus dvi. O , >>>> butent burokeliu ir morku irgi nerekomenduojam, mat ju indeksas irgi >>>> pakankamai aukstas. Sutrikau. Taigi giminaitis savo 3m sunu >>>> pastoviai tomis morkomis girdo ir dar giriasi kokiu skaniu ir >>>> saldziu morku gaunas :) Kuo burokeliai nusikalto-spejau pamirst :) >>>> Kokia Jusu nuomone? Ir kuria tiket? >>>> >>> >> >> >