Niekas taip nekenkia kaip saiko nesilaikymas > Morkos dideliais kiekiais kažkiek gadina kepenis, burokėliuose iš tikrųjų > daug gliukozės - o šiaip visokiuose vaisiuose ir uogose tai gal vis dėlto > daugiau fruktozė negu gliukozė, nors nežinau ar šiuo atveju yra skirtumas. > Nemanau, kad žmonės išgeria tiek daug natūralių sulčių, kad net pakenktų > :) Aš pvz. labai mėgstu daržovių sultis - pomidorai, morkos, salierai, > agurkai. Bet neskiestos man per tirštos. > > "Gintas" <netikras@adresas.lt> wrote in message > news:hmu6t1$eck$1@trimpas.omnitel.net... >> Nesenai rode rusu laida. Mokslu daktaras, dietologas paaiskino, kad >> beveik visos vaisiu sultys turi auksta glikemini indeksa, tad jas >> stiklinemis geriant, po 5 -7 metu atsiranda konkreti rizika susirgti >> diabetu. Mat pastoviai kasa gauna soka, kai tiek gliukozes imetama i >> krauja. Zodziu -GRYNOS sultys turi buti vartojamos labai retai, ypac jei >> tai saldzios sultys. Darzoviu sultis galima isskyrus dvi. O , butent >> burokeliu ir morku irgi nerekomenduojam, mat ju indeksas irgi pakankamai >> aukstas. Sutrikau. Taigi giminaitis savo 3m sunu pastoviai tomis >> morkomis girdo ir dar giriasi kokiu skaniu ir saldziu morku gaunas :) >> Kuo burokeliai nusikalto-spejau pamirst :) Kokia Jusu nuomone? Ir kuria >> tiket? >>