Be panikos tik :) Cia reiketu diskutuoti ne apie sultis, o apie tai kas to vargso daGtariuko galvelei nutiko. Juk ne bet kas taip raso, o pats dietologas.. Ziauru! Beje, kai kuriu vaisiu, uogu, darzoviu valgymas beveik prilygsta sulciu gerimui, nes tarkim, citrusiniai, ananasus, vysnias, dauguma uogu kramtant dar burnoje issispaudzia sultys, o juk zmoniu proteviai, ypac pietieciai sitokius dalykus kilogramais rijo, ir tai visada buvo beveik pagrindinis ir pats sveikiausias maistas prie kurio zmogus bene geriausiai prisitaikes dar nuo bezdziones laiku - px visi tie indeksai. Dar niuansas: tiesiai i krauja tik gliukoze patenka, o kitus sacharidus dar suvirskinti iki gliukozes reikia. Fruktoze virskinasi nesunkiai, o sacharoze jau kur kas sunkiau. Apie krakmola cia nekalbam. Tokiuose morkose, burokeliuose gliukozes labai mazai, daugiausia ten sacharoze. Uogose dominuoja fruktoze ir kiek maziau gliukozes. Visu sveikiausia - neapsiryti/nepersigerti, ir valgyti kas skaniausia. Ir kuo maziau "indeksais" bei kitokiom "teorijom" vadovautis :) "Gintas" <netikras@adresas.lt> wrote in message news:hmu6t1$eck$1@trimpas.omnitel.net... > Nesenai rode rusu laida. Mokslu daktaras, dietologas paaiskino, kad beveik > visos vaisiu sultys turi auksta glikemini indeksa, tad jas stiklinemis > geriant, po 5 -7 metu atsiranda konkreti rizika susirgti diabetu. Mat > pastoviai kasa gauna soka, kai tiek gliukozes imetama i krauja. > Zodziu -GRYNOS sultys turi buti vartojamos labai retai, ypac jei tai > saldzios sultys. Darzoviu sultis galima isskyrus dvi. O , butent > burokeliu ir morku irgi nerekomenduojam, mat ju indeksas irgi pakankamai > aukstas. Sutrikau. Taigi giminaitis savo 3m sunu pastoviai tomis > morkomis girdo ir dar giriasi kokiu skaniu ir saldziu morku gaunas :) Kuo > burokeliai nusikalto-spejau pamirst :) Kokia Jusu nuomone? Ir kuria tiket? >