kiek is karto suvalgai obuoliu? "RS" <a@b.c> wrote in message news:hn18mp$p26$1@trimpas.omnitel.net... > Be panikos tik :) Cia reiketu diskutuoti ne apie sultis, o apie tai kas to > vargso daGtariuko galvelei nutiko. Juk ne bet kas taip raso, o pats > dietologas.. Ziauru! > Beje, kai kuriu vaisiu, uogu, darzoviu valgymas beveik prilygsta sulciu > gerimui, nes tarkim, citrusiniai, ananasus, vysnias, dauguma uogu kramtant > dar burnoje issispaudzia sultys, o juk zmoniu proteviai, ypac pietieciai > sitokius dalykus kilogramais rijo, ir tai visada buvo beveik pagrindinis ir > pats sveikiausias maistas prie kurio zmogus bene geriausiai prisitaikes dar > nuo bezdziones laiku - px visi tie indeksai. Dar niuansas: tiesiai i krauja > tik gliukoze patenka, o kitus sacharidus dar suvirskinti iki gliukozes > reikia. Fruktoze virskinasi nesunkiai, o sacharoze jau kur kas sunkiau. > Apie krakmola cia nekalbam. Tokiuose morkose, burokeliuose gliukozes labai > mazai, daugiausia ten sacharoze. Uogose dominuoja fruktoze ir kiek maziau > gliukozes. > Visu sveikiausia - neapsiryti/nepersigerti, ir valgyti kas skaniausia. Ir > kuo maziau "indeksais" bei kitokiom "teorijom" vadovautis :) > > "Gintas" <netikras@adresas.lt> wrote in message > news:hmu6t1$eck$1@trimpas.omnitel.net... >> Nesenai rode rusu laida. Mokslu daktaras, dietologas paaiskino, kad beveik >> visos vaisiu sultys turi auksta glikemini indeksa, tad jas stiklinemis >> geriant, po 5 -7 metu atsiranda konkreti rizika susirgti diabetu. Mat >> pastoviai kasa gauna soka, kai tiek gliukozes imetama i krauja. >> Zodziu -GRYNOS sultys turi buti vartojamos labai retai, ypac jei tai >> saldzios sultys. Darzoviu sultis galima isskyrus dvi. O , butent >> burokeliu ir morku irgi nerekomenduojam, mat ju indeksas irgi pakankamai >> aukstas. Sutrikau. Taigi giminaitis savo 3m sunu pastoviai tomis >> morkomis girdo ir dar giriasi kokiu skaniu ir saldziu morku gaunas :) Kuo >> burokeliai nusikalto-spejau pamirst :) Kokia Jusu nuomone? Ir kuria tiket? >> >