Tema: Re: apie mikrobanges
Autorius: Dex
Data: 2009-06-17 11:31:35
Klausimas tamstai - jei skirtumas MB vs tradicinis sildymas tik silumos 
sklidimo principuose (ar nuo keptuves dugno i virsu, ar visur tolygiai, 
priklausomai nuo spalvos)- kodel pakinta skonis? :)

Dex

Fwd wrote:
> Dėl skonio receptorių sutinku. Skonio skirtumas tikrai yra, ar dešrelė iškepta ant laužo, ar pakaitinta mikrobanginėje. Kiaušiniai taip pat neiškepa mikrobanginėje normaliai (bent mano tėvų senoje).
> Bet nuo to maistas nepasidaro š :) Nebent š tu laikai neskaniu maistu. Tada kas nors galėtų pasakyti kad keptuvė kenkia sveikatai, nes joje maistas tampa š, o va vakuuminiai gariniai beriebaliniai puodai....
> 
> "Dex" <virginilijus@one.lt> wrote in message news:h1a598$qu2$1@trimpas.omnitel.net...
>> Bangos privercia molekules judeti, ko pasekoje sukuriama siluma.
>>
>> Tiksliau nezinau, nesigilinau. Tiesa sakant, man ir nereikia i tai 
>> gilintis, kad suprasti, kad maistas, pasildytas mikrobangeje, tampa sh. 
>> Tai patvirtina mano subjektyvus skonio receptoriai. O teorijai, 
>> teigianciai, kad sildymas MB kenkia, as tiesiog pritariu. I jei 
>> noreciau, irodyciau, bet kaip sakiau, man neidomu.
>>
>> Dex