ir dar palyginimui reikia surast bent du skirtingus sildymo budus, kuriuos naudojant maisto skonis islieka nepakites :) Subjektyvia vertindamas as galiu pasakyt, kad pvz. kruopu kose virta peciaus ugnyje yra skanesne uz tas pacias kruopas virtas elektrine virykle. "Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message news:h1a9ro$3ns$1@trimpas.omnitel.net... > kieno skonis pakinta? (kokio maisto) > > > "Dex" <virginilijus@one.lt> wrote in message news:h1a9l7$3b5$1@trimpas.omnitel.net... >> Klausimas tamstai - jei skirtumas MB vs tradicinis sildymas tik silumos >> sklidimo principuose (ar nuo keptuves dugno i virsu, ar visur tolygiai, >> priklausomai nuo spalvos)- kodel pakinta skonis? :) >> >> Dex >> >> Fwd wrote: >>> Dėl skonio receptorių sutinku. Skonio skirtumas tikrai yra, ar dešrelė iškepta ant laužo, ar pakaitinta mikrobanginėje. Kiaušiniai taip pat neiškepa mikrobanginėje normaliai (bent mano tėvų senoje). >>> Bet nuo to maistas nepasidaro š :) Nebent š tu laikai neskaniu maistu. Tada kas nors galėtų pasakyti kad keptuvė kenkia sveikatai, nes joje maistas tampa š, o va vakuuminiai gariniai beriebaliniai puodai.... >>> >>> "Dex" <virginilijus@one.lt> wrote in message news:h1a598$qu2$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Bangos privercia molekules judeti, ko pasekoje sukuriama siluma. >>>> >>>> Tiksliau nezinau, nesigilinau. Tiesa sakant, man ir nereikia i tai >>>> gilintis, kad suprasti, kad maistas, pasildytas mikrobangeje, tampa sh. >>>> Tai patvirtina mano subjektyvus skonio receptoriai. O teorijai, >>>> teigianciai, kad sildymas MB kenkia, as tiesiog pritariu. I jei >>>> noreciau, irodyciau, bet kaip sakiau, man neidomu. >>>> >>>> Dex