Tema: Re: apie mikrobanges
Autorius: locked
Data: 2009-06-17 12:53:17
"Dex" <virginilijus@one.lt> wrote in message 
news:h1a9l7$3b5$1@trimpas.omnitel.net...
> Klausimas tamstai - jei skirtumas MB vs tradicinis sildymas tik silumos 
> sklidimo principuose (ar nuo keptuves dugno i virsu, ar visur tolygiai, 
> priklausomai nuo spalvos)- kodel pakinta skonis? :)

o kodel jam nepakist? maisto skonis kinta nuo maziausiu skirtumu ruosiant. 
pvz mikrobanginej gali pervirti krastai, o vidus nevisai, reik moketi 
elgtis. ir ka?

>
> Dex
>
> Fwd wrote:
>> Dėl skonio receptorių sutinku. Skonio skirtumas tikrai yra, ar dešrelė 
>> iškepta ant laužo, ar pakaitinta mikrobanginėje. Kiaušiniai taip pat 
>> neiškepa mikrobanginėje normaliai (bent mano tėvų senoje).
>> Bet nuo to maistas nepasidaro š :) Nebent š tu laikai neskaniu maistu. 
>> Tada kas nors galėtų pasakyti kad keptuvė kenkia sveikatai, nes joje 
>> maistas tampa š, o va vakuuminiai gariniai beriebaliniai puodai....
>>
>> "Dex" <virginilijus@one.lt> wrote in message 
>> news:h1a598$qu2$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Bangos privercia molekules judeti, ko pasekoje sukuriama siluma.
>>>
>>> Tiksliau nezinau, nesigilinau. Tiesa sakant, man ir nereikia i tai 
>>> gilintis, kad suprasti, kad maistas, pasildytas mikrobangeje, tampa sh. 
>>> Tai patvirtina mano subjektyvus skonio receptoriai. O teorijai, 
>>> teigianciai, kad sildymas MB kenkia, as tiesiog pritariu. I jei 
>>> noreciau, irodyciau, bet kaip sakiau, man neidomu.
>>>
>>> Dex