pilnai tiketina, nes: 1.jei prekyba eina gerai, nuolat turet backa ar puse tinkamo rugstumo naturaliai raugintu yra problematiska (tai nevisai isruge, tai perruge, tai koks nors kopustas raugimui netinkamas pasitaike) 2.jei prekyba vangi, ilgai stovint atidengtiems visokiose temperaturose naturaliem kopustams gresia prekines formos praradimas ir bakterinis uzkratas nuo mases visokio valyvumo praeiviu. Reikia konservanto, kuo tarnauja E260 - acto rugstis Man naturalesniai atrodo PC maiseliuose parduodami, nes dazniausiai jie buna nevisai isruge ir nekisant i saldytuva pabaigia fermentacija. Bet savi geriausi :) Vakar uzraugem keliolika kg, nes nuo rudens raugimo jau beveik nieko nelike. "Povilas" <piktas@vilkas.lt> wrote in message news:gm66u5$e3c$1@trimpas.omnitel.net... > Gal kas zinote ar rauginti kopustai,kurie parduodami turguose is statiniu > yra naturaliai uzraugti ar vis tik ten naudojamas actas ar kazkas > panasaus? > Kol turejau namuose raugtu kopustu,apie ju pirkima turguje net nebuvo > minciu.Praeita savaite jie pasibaige ir kaip tik buvau turguje.Sakau : > reik pabandyt.Is 4 statiniu vos ne vos suradau maziau rugscius,o kiti > tiesiog dvelke rugstimi.Nusipirkau,parsinesiau namo,o namiskiai rauko nosi > ir nevalgo. > Anksciau pats visada raugdavau kopustus,todel siek tiek isivaizduoju koki > rugstuma jie gali pasiekt naturaliai rugdami.Na,bet kad jie butu tokie > rugstus,tai neisivaizduoju kas ten per technologija.Nors motereles,jais > prekiaujancios,aiskina,kad juos jos pacios pjausto ir raugina 10 dienu. >