Pameginkit PC ukininko Kvedaro raugintus kopustus. Jie tinka ir sriuboms ir troskinimui. Ju tik retai buna. "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message news:gm6bao$lsl$1@trimpas.omnitel.net... > pilnai tiketina, nes: > 1.jei prekyba eina gerai, nuolat turet backa ar puse tinkamo rugstumo > naturaliai raugintu yra problematiska (tai nevisai isruge, tai perruge, tai > koks nors kopustas raugimui netinkamas pasitaike) > 2.jei prekyba vangi, ilgai stovint atidengtiems visokiose temperaturose > naturaliem kopustams gresia prekines formos praradimas ir bakterinis > uzkratas nuo mases visokio valyvumo praeiviu. Reikia konservanto, kuo > tarnauja E260 - acto rugstis > > Man naturalesniai atrodo PC maiseliuose parduodami, nes dazniausiai jie buna > nevisai isruge ir nekisant i saldytuva pabaigia fermentacija. > Bet savi geriausi :) Vakar uzraugem keliolika kg, nes nuo rudens raugimo jau > beveik nieko nelike. > > "Povilas" <piktas@vilkas.lt> wrote in message > news:gm66u5$e3c$1@trimpas.omnitel.net... > > Gal kas zinote ar rauginti kopustai,kurie parduodami turguose is statiniu > > yra naturaliai uzraugti ar vis tik ten naudojamas actas ar kazkas > > panasaus? > > Kol turejau namuose raugtu kopustu,apie ju pirkima turguje net nebuvo > > minciu.Praeita savaite jie pasibaige ir kaip tik buvau turguje.Sakau : > > reik pabandyt.Is 4 statiniu vos ne vos suradau maziau rugscius,o kiti > > tiesiog dvelke rugstimi.Nusipirkau,parsinesiau namo,o namiskiai rauko nosi > > ir nevalgo. > > Anksciau pats visada raugdavau kopustus,todel siek tiek isivaizduoju koki > > rugstuma jie gali pasiekt naturaliai rugdami.Na,bet kad jie butu tokie > > rugstus,tai neisivaizduoju kas ten per technologija.Nors motereles,jais > > prekiaujancios,aiskina,kad juos jos pacios pjausto ir raugina 10 dienu. > > > >