Tema: Re: Rauginti kopustai
Autorius: Muska
Data: 2009-02-02 10:44:47
Pameginkit PC ukininko Kvedaro raugintus kopustus. Jie tinka ir sriuboms ir
troskinimui.
Ju tik retai buna.

"bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message
news:gm6bao$lsl$1@trimpas.omnitel.net...
> pilnai tiketina, nes:
> 1.jei prekyba eina gerai, nuolat turet backa ar puse tinkamo rugstumo
> naturaliai raugintu yra problematiska (tai nevisai isruge, tai perruge,
tai
> koks nors kopustas raugimui netinkamas pasitaike)
> 2.jei prekyba vangi, ilgai stovint atidengtiems visokiose temperaturose
> naturaliem kopustams gresia prekines formos praradimas ir bakterinis
> uzkratas nuo mases visokio valyvumo praeiviu. Reikia konservanto, kuo
> tarnauja E260 - acto rugstis
>
> Man naturalesniai atrodo PC maiseliuose parduodami, nes dazniausiai jie
buna
> nevisai isruge ir nekisant i saldytuva pabaigia fermentacija.
> Bet savi geriausi :) Vakar uzraugem keliolika kg, nes nuo rudens raugimo
jau
> beveik nieko nelike.
>
> "Povilas" <piktas@vilkas.lt> wrote in message
> news:gm66u5$e3c$1@trimpas.omnitel.net...
> > Gal kas zinote ar rauginti kopustai,kurie parduodami turguose is
statiniu
> > yra naturaliai uzraugti ar vis tik ten naudojamas actas ar kazkas
> > panasaus?
> > Kol turejau namuose raugtu kopustu,apie ju pirkima turguje net nebuvo
> > minciu.Praeita savaite jie pasibaige ir kaip tik buvau turguje.Sakau :
> > reik pabandyt.Is 4 statiniu vos ne vos suradau maziau rugscius,o kiti
> > tiesiog dvelke rugstimi.Nusipirkau,parsinesiau namo,o namiskiai rauko
nosi
> > ir nevalgo.
> > Anksciau pats visada raugdavau kopustus,todel siek tiek isivaizduoju
koki
> > rugstuma jie gali pasiekt naturaliai rugdami.Na,bet kad jie butu tokie
> > rugstus,tai neisivaizduoju kas ten per technologija.Nors motereles,jais
> > prekiaujancios,aiskina,kad juos jos pacios pjausto ir raugina 10 dienu.
> >
>
>