Normalus čia kiekis, turėtų gerai išeiti. Labai priklauso nuo kopūstų rūšies, kuo cukringesni, tuo geriau įrūgsta, o necukringiems kažkiek deda cukraus (tik pašau neklausti, kaip tas rūšis atskirti - nežinau). Žinoma, su spanguolėm skaniau, galima ir rūgščių obuoliukų ant dugno padėti, arba mažytes kopūstų galveles nepjaustytas. "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message news:gm9j55$779$1@trimpas.omnitel.net... > mes uzsiraugiame tiek kad gatavu iseina mazdaug 3 trilitriakai, tai cia koks > kiekis skaitosi? galima aisku ir be spanguoliu, bet su jomis man bent jau > skaniau > "Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message > news:gm9csp$r4l$1@trimpas.omnitel.net... >> Nieko panašaus, galima raugti ir visai be spanguolių, jos tik kaip >> prieskonis. Raugina bakterijos. >> Kad teisingai rūgtų, iš tikrųjų reikalingas pakankamai didelis kiekis. >> >> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message >> news:gm8st6$s8s$1@trimpas.omnitel.net... >>> uzsiraugia puikiausiai ir 1 kibiras ir puse kibiro, cia svarbiausia >>> spanguoles kurios ir suteikia to reikiamo rugstumo >>> "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message >>> news:gm7pe7$9j$1@trimpas.omnitel.net... >>>>O koks gaunasi maždaug vieno užraugimo kiekis? Nes man čia vieną kartą >>>>viena ponia aiškino, kad tipo vieno kopūsto neparaugsi, blogai rūgsta. >>>>Todėl kopūstus raugti galima tik ne mažiau kaip po porą kibirų - taip >>>>maždaug. Bet tai ji man taip pat aiškino, kad raugimui absoliučiai ir >>>>nediskutuojamai būtinas medinis kubilaitis, nors man tas faktas pasirodė >>>>kiek įtartinas :) >>>> >>>> A&G schrieb: >>>>> emaliuotame, turim ir bliuda kuriame maigome kopustus ir katila >>>>> uzraugimui >>>>> "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message >>>>> news:gm78pd$9sq$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> O kokiam inde tas procesas vyksta? Emaliuotam? >>>>>> >>>>>> A&G schrieb: >>>>>>> tai 4-5 galvas kopustu supjaustai plonai, kokia sauja rupios druskos >>>>>>> uzbarstai, sumaigai kad sultys issiskirtu, 1-2 morkas sutarkuoji ir i >>>>>>> bliuda su kopustais, spanguoliu sauksta, kmynu arbatini sauksteli, >>>>>>> permaisai, rankomis pamaigai visa ta reikala kad skystis apsemtu, >>>>>>> didesne lekste is virsaus ir koki svori ant tos lekstes, kasdien vis >>>>>>> pabaksnoji su kocelu ir vel lekste ant virsaus uzslegi kad apsemtu, >>>>>>> aisku ragauji, kai rugsties pakanka pagal skoni ,o tai mazdaug po >>>>>>> savaites, perdedi i trilitriakus, uzsuki dangteliais ir i salta >>>>>>> vieta, >>>>>>> balkona ar rusi ar saldytuva. >>>>>>> aisku kvapas yra, bet tas procesas kokia savaite trunka, tai galima >>>>>>> isgyvent :) >>>>>>> >>>>>>> "Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message >>>>>>> news:gm726s$vs$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>>> nu tai receptuką kaip ten ką :) >>>>>>>> o namie laikant kvapo neduoda rūgėsio? >>>>>>>> >>>>>>>> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message >>>>>>>> news:gm704f$sqj$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>>>> pasigamint tu kopustu nera kazin koks darbas, stebiuosi kai >>>>>>>>> parduotuvej >>>>>>>>> kokie pensininkai perka raugintus kopustus, taigi laiko turi dafyga >>>>>>>>> ir dar >>>>>>>>> biski, kelias galvas kopustu nusipirkai is ukininko ir uzsiraugei, >>>>>>>>> o >>>>>>>>> dar >>>>>>>>> aiskina krize krize, mazos pensijos >>>>>>>>> mes kopustus raugiam 2-3 kartus, rudeni, po nauju ir kartais >>>>>>>>> pavasari, nes >>>>>>>>> nera kur laikyt dideliu kiekiu, o valgom juos labai gausiai >>>>>>>>> "Muska" <nerasyti@takas.com> wrote in message >>>>>>>>> news:gm6bpv$mpb$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>>>>> Pameginkit PC ukininko Kvedaro raugintus kopustus. Jie tinka ir >>>>>>>>>> sriuboms >>>>>>>>>> ir >>>>>>>>>> troskinimui. >>>>>>>>>> Ju tik retai buna. >>>>>>>>>> >>>>>>>>>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message >>>>>>>>>> news:gm6bao$lsl$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>>>>>> pilnai tiketina, nes: >>>>>>>>>>> 1.jei prekyba eina gerai, nuolat turet backa ar puse tinkamo >>>>>>>>>>> rugstumo >>>>>>>>>>> naturaliai raugintu yra problematiska (tai nevisai isruge, tai >>>>>>>>>>> perruge, >>>>>>>>>> tai >>>>>>>>>>> koks nors kopustas raugimui netinkamas pasitaike) >>>>>>>>>>> 2.jei prekyba vangi, ilgai stovint atidengtiems visokiose >>>>>>>>>>> temperaturose >>>>>>>>>>> naturaliem kopustams gresia prekines formos praradimas ir >>>>>>>>>>> bakterinis >>>>>>>>>>> uzkratas nuo mases visokio valyvumo praeiviu. Reikia konservanto, >>>>>>>>>>> kuo >>>>>>>>>>> tarnauja E260 - acto rugstis >>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>> Man naturalesniai atrodo PC maiseliuose parduodami, nes >>>>>>>>>>> dazniausiai >>>>>>>>>>> jie >>>>>>>>>> buna >>>>>>>>>>> nevisai isruge ir nekisant i saldytuva pabaigia fermentacija. >>>>>>>>>>> Bet savi geriausi :) Vakar uzraugem keliolika kg, nes nuo rudens >>>>>>>>>>> raugimo >>>>>>>>>> jau >>>>>>>>>>> beveik nieko nelike. >>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>> "Povilas" <piktas@vilkas.lt> wrote in message >>>>>>>>>>> news:gm66u5$e3c$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>>>>>>> Gal kas zinote ar rauginti kopustai,kurie parduodami turguose is >>>>>>>>>> statiniu >>>>>>>>>>>> yra naturaliai uzraugti ar vis tik ten naudojamas actas ar >>>>>>>>>>>> kazkas >>>>>>>>>>>> panasaus? >>>>>>>>>>>> Kol turejau namuose raugtu kopustu,apie ju pirkima turguje net >>>>>>>>>>>> nebuvo >>>>>>>>>>>> minciu.Praeita savaite jie pasibaige ir kaip tik buvau >>>>>>>>>>>> turguje.Sakau : >>>>>>>>>>>> reik pabandyt.Is 4 statiniu vos ne vos suradau maziau rugscius,o >>>>>>>>>>>> kiti >>>>>>>>>>>> tiesiog dvelke rugstimi.Nusipirkau,parsinesiau namo,o namiskiai >>>>>>>>>>>> rauko >>>>>>>>>> nosi >>>>>>>>>>>> ir nevalgo. >>>>>>>>>>>> Anksciau pats visada raugdavau kopustus,todel siek tiek >>>>>>>>>>>> isivaizduoju >>>>>>>>>> koki >>>>>>>>>>>> rugstuma jie gali pasiekt naturaliai rugdami.Na,bet kad jie butu >>>>>>>>>>>> tokie >>>>>>>>>>>> rugstus,tai neisivaizduoju kas ten per technologija.Nors >>>>>>>>>>>> motereles,jais >>>>>>>>>>>> prekiaujancios,aiskina,kad juos jos pacios pjausto ir raugina 10 >>>>>>>>>>>> dienu. >>>>>>>>>>>> >>>>> >>> >>> > >