duoda ir procesams suintensyvejus pakankamai stipru. Mes isnesam i katiline. Proporcijos i rtechnologija aprasyti kad ir cia http://www.visireceptai.lt/receptas/rauginti_kopustai.html, nors mes darom "is akies" "Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message news:gm726s$vs$1@trimpas.omnitel.net... > nu tai receptuką kaip ten ką :) > o namie laikant kvapo neduoda rūgėsio? > > "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message > news:gm704f$sqj$1@trimpas.omnitel.net... >> pasigamint tu kopustu nera kazin koks darbas, stebiuosi kai parduotuvej >> kokie pensininkai perka raugintus kopustus, taigi laiko turi dafyga ir >> dar >> biski, kelias galvas kopustu nusipirkai is ukininko ir uzsiraugei, o dar >> aiskina krize krize, mazos pensijos >> mes kopustus raugiam 2-3 kartus, rudeni, po nauju ir kartais pavasari, >> nes >> nera kur laikyt dideliu kiekiu, o valgom juos labai gausiai >> "Muska" <nerasyti@takas.com> wrote in message >> news:gm6bpv$mpb$1@trimpas.omnitel.net... >>> Pameginkit PC ukininko Kvedaro raugintus kopustus. Jie tinka ir sriuboms >>> ir >>> troskinimui. >>> Ju tik retai buna. >>> >>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message >>> news:gm6bao$lsl$1@trimpas.omnitel.net... >>>> pilnai tiketina, nes: >>>> 1.jei prekyba eina gerai, nuolat turet backa ar puse tinkamo rugstumo >>>> naturaliai raugintu yra problematiska (tai nevisai isruge, tai perruge, >>> tai >>>> koks nors kopustas raugimui netinkamas pasitaike) >>>> 2.jei prekyba vangi, ilgai stovint atidengtiems visokiose temperaturose >>>> naturaliem kopustams gresia prekines formos praradimas ir bakterinis >>>> uzkratas nuo mases visokio valyvumo praeiviu. Reikia konservanto, kuo >>>> tarnauja E260 - acto rugstis >>>> >>>> Man naturalesniai atrodo PC maiseliuose parduodami, nes dazniausiai jie >>> buna >>>> nevisai isruge ir nekisant i saldytuva pabaigia fermentacija. >>>> Bet savi geriausi :) Vakar uzraugem keliolika kg, nes nuo rudens >>>> raugimo >>> jau >>>> beveik nieko nelike. >>>> >>>> "Povilas" <piktas@vilkas.lt> wrote in message >>>> news:gm66u5$e3c$1@trimpas.omnitel.net... >>>> > Gal kas zinote ar rauginti kopustai,kurie parduodami turguose is >>> statiniu >>>> > yra naturaliai uzraugti ar vis tik ten naudojamas actas ar kazkas >>>> > panasaus? >>>> > Kol turejau namuose raugtu kopustu,apie ju pirkima turguje net nebuvo >>>> > minciu.Praeita savaite jie pasibaige ir kaip tik buvau turguje.Sakau >>>> > : >>>> > reik pabandyt.Is 4 statiniu vos ne vos suradau maziau rugscius,o kiti >>>> > tiesiog dvelke rugstimi.Nusipirkau,parsinesiau namo,o namiskiai rauko >>> nosi >>>> > ir nevalgo. >>>> > Anksciau pats visada raugdavau kopustus,todel siek tiek isivaizduoju >>> koki >>>> > rugstuma jie gali pasiekt naturaliai rugdami.Na,bet kad jie butu >>>> > tokie >>>> > rugstus,tai neisivaizduoju kas ten per technologija.Nors >>>> > motereles,jais >>>> > prekiaujancios,aiskina,kad juos jos pacios pjausto ir raugina 10 >>>> > dienu. >>>> > >>>> >>>> >>> >>> >> >>