emaliuotame, turim ir bliuda kuriame maigome kopustus ir katila uzraugimui "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message news:gm78pd$9sq$1@trimpas.omnitel.net... >O kokiam inde tas procesas vyksta? Emaliuotam? > > A&G schrieb: >> tai 4-5 galvas kopustu supjaustai plonai, kokia sauja rupios druskos >> uzbarstai, sumaigai kad sultys issiskirtu, 1-2 morkas sutarkuoji ir i >> bliuda su kopustais, spanguoliu sauksta, kmynu arbatini sauksteli, >> permaisai, rankomis pamaigai visa ta reikala kad skystis apsemtu, didesne >> lekste is virsaus ir koki svori ant tos lekstes, kasdien vis pabaksnoji >> su kocelu ir vel lekste ant virsaus uzslegi kad apsemtu, aisku ragauji, >> kai rugsties pakanka pagal skoni ,o tai mazdaug po savaites, perdedi i >> trilitriakus, uzsuki dangteliais ir i salta vieta, balkona ar rusi ar >> saldytuva. >> aisku kvapas yra, bet tas procesas kokia savaite trunka, tai galima >> isgyvent :) >> >> "Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message >> news:gm726s$vs$1@trimpas.omnitel.net... >>> nu tai receptuką kaip ten ką :) >>> o namie laikant kvapo neduoda rūgėsio? >>> >>> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message >>> news:gm704f$sqj$1@trimpas.omnitel.net... >>>> pasigamint tu kopustu nera kazin koks darbas, stebiuosi kai parduotuvej >>>> kokie pensininkai perka raugintus kopustus, taigi laiko turi dafyga ir >>>> dar >>>> biski, kelias galvas kopustu nusipirkai is ukininko ir uzsiraugei, o >>>> dar >>>> aiskina krize krize, mazos pensijos >>>> mes kopustus raugiam 2-3 kartus, rudeni, po nauju ir kartais pavasari, >>>> nes >>>> nera kur laikyt dideliu kiekiu, o valgom juos labai gausiai >>>> "Muska" <nerasyti@takas.com> wrote in message >>>> news:gm6bpv$mpb$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> Pameginkit PC ukininko Kvedaro raugintus kopustus. Jie tinka ir >>>>> sriuboms >>>>> ir >>>>> troskinimui. >>>>> Ju tik retai buna. >>>>> >>>>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message >>>>> news:gm6bao$lsl$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> pilnai tiketina, nes: >>>>>> 1.jei prekyba eina gerai, nuolat turet backa ar puse tinkamo rugstumo >>>>>> naturaliai raugintu yra problematiska (tai nevisai isruge, tai >>>>>> perruge, >>>>> tai >>>>>> koks nors kopustas raugimui netinkamas pasitaike) >>>>>> 2.jei prekyba vangi, ilgai stovint atidengtiems visokiose >>>>>> temperaturose >>>>>> naturaliem kopustams gresia prekines formos praradimas ir bakterinis >>>>>> uzkratas nuo mases visokio valyvumo praeiviu. Reikia konservanto, kuo >>>>>> tarnauja E260 - acto rugstis >>>>>> >>>>>> Man naturalesniai atrodo PC maiseliuose parduodami, nes dazniausiai >>>>>> jie >>>>> buna >>>>>> nevisai isruge ir nekisant i saldytuva pabaigia fermentacija. >>>>>> Bet savi geriausi :) Vakar uzraugem keliolika kg, nes nuo rudens >>>>>> raugimo >>>>> jau >>>>>> beveik nieko nelike. >>>>>> >>>>>> "Povilas" <piktas@vilkas.lt> wrote in message >>>>>> news:gm66u5$e3c$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>> Gal kas zinote ar rauginti kopustai,kurie parduodami turguose is >>>>> statiniu >>>>>>> yra naturaliai uzraugti ar vis tik ten naudojamas actas ar kazkas >>>>>>> panasaus? >>>>>>> Kol turejau namuose raugtu kopustu,apie ju pirkima turguje net >>>>>>> nebuvo >>>>>>> minciu.Praeita savaite jie pasibaige ir kaip tik buvau turguje.Sakau >>>>>>> : >>>>>>> reik pabandyt.Is 4 statiniu vos ne vos suradau maziau rugscius,o >>>>>>> kiti >>>>>>> tiesiog dvelke rugstimi.Nusipirkau,parsinesiau namo,o namiskiai >>>>>>> rauko >>>>> nosi >>>>>>> ir nevalgo. >>>>>>> Anksciau pats visada raugdavau kopustus,todel siek tiek isivaizduoju >>>>> koki >>>>>>> rugstuma jie gali pasiekt naturaliai rugdami.Na,bet kad jie butu >>>>>>> tokie >>>>>>> rugstus,tai neisivaizduoju kas ten per technologija.Nors >>>>>>> motereles,jais >>>>>>> prekiaujancios,aiskina,kad juos jos pacios pjausto ir raugina 10 >>>>>>> dienu. >>>>>>> >>>>>> >>>>> >>>> >>