Tema: Re: Rauginti kopustai
Autorius: Ruta
Data: 2009-02-02 18:59:25
O kokiam inde tas procesas vyksta? Emaliuotam?

A&G schrieb:
> tai 4-5 galvas kopustu supjaustai plonai, kokia sauja rupios druskos 
> uzbarstai, sumaigai kad sultys issiskirtu, 1-2 morkas sutarkuoji ir i bliuda 
> su kopustais, spanguoliu sauksta, kmynu arbatini sauksteli, permaisai, 
> rankomis pamaigai visa ta reikala kad skystis apsemtu, didesne lekste is 
> virsaus ir koki svori ant tos lekstes, kasdien vis pabaksnoji su kocelu ir 
> vel lekste ant virsaus uzslegi kad apsemtu, aisku ragauji, kai rugsties 
> pakanka pagal skoni ,o tai mazdaug po savaites, perdedi i trilitriakus, 
> uzsuki dangteliais ir i salta vieta, balkona ar rusi ar saldytuva.
> aisku kvapas yra, bet tas procesas kokia savaite trunka, tai galima isgyvent 
> :)
> 
> "Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message 
> news:gm726s$vs$1@trimpas.omnitel.net...
>> nu tai receptuką kaip ten ką :)
>> o namie laikant kvapo neduoda rūgėsio?
>>
>> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message 
>> news:gm704f$sqj$1@trimpas.omnitel.net...
>>> pasigamint tu kopustu nera kazin koks darbas, stebiuosi kai parduotuvej
>>> kokie pensininkai perka raugintus kopustus, taigi laiko turi dafyga ir 
>>> dar
>>> biski, kelias galvas kopustu nusipirkai is ukininko ir uzsiraugei, o dar
>>> aiskina krize krize, mazos pensijos
>>> mes kopustus raugiam 2-3 kartus, rudeni, po nauju ir kartais pavasari, 
>>> nes
>>> nera kur laikyt dideliu kiekiu, o valgom juos labai gausiai
>>> "Muska" <nerasyti@takas.com> wrote in message
>>> news:gm6bpv$mpb$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Pameginkit PC ukininko Kvedaro raugintus kopustus. Jie tinka ir sriuboms
>>>> ir
>>>> troskinimui.
>>>> Ju tik retai buna.
>>>>
>>>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message
>>>> news:gm6bao$lsl$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> pilnai tiketina, nes:
>>>>> 1.jei prekyba eina gerai, nuolat turet backa ar puse tinkamo rugstumo
>>>>> naturaliai raugintu yra problematiska (tai nevisai isruge, tai perruge,
>>>> tai
>>>>> koks nors kopustas raugimui netinkamas pasitaike)
>>>>> 2.jei prekyba vangi, ilgai stovint atidengtiems visokiose temperaturose
>>>>> naturaliem kopustams gresia prekines formos praradimas ir bakterinis
>>>>> uzkratas nuo mases visokio valyvumo praeiviu. Reikia konservanto, kuo
>>>>> tarnauja E260 - acto rugstis
>>>>>
>>>>> Man naturalesniai atrodo PC maiseliuose parduodami, nes dazniausiai jie
>>>> buna
>>>>> nevisai isruge ir nekisant i saldytuva pabaigia fermentacija.
>>>>> Bet savi geriausi :) Vakar uzraugem keliolika kg, nes nuo rudens 
>>>>> raugimo
>>>> jau
>>>>> beveik nieko nelike.
>>>>>
>>>>> "Povilas" <piktas@vilkas.lt> wrote in message
>>>>> news:gm66u5$e3c$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> Gal kas zinote ar rauginti kopustai,kurie parduodami turguose is
>>>> statiniu
>>>>>> yra naturaliai uzraugti ar vis tik ten naudojamas actas ar kazkas
>>>>>> panasaus?
>>>>>> Kol turejau namuose raugtu kopustu,apie ju pirkima turguje net nebuvo
>>>>>> minciu.Praeita savaite jie pasibaige ir kaip tik buvau turguje.Sakau 
>>>>>> :
>>>>>> reik pabandyt.Is 4 statiniu vos ne vos suradau maziau rugscius,o kiti
>>>>>> tiesiog dvelke rugstimi.Nusipirkau,parsinesiau namo,o namiskiai rauko
>>>> nosi
>>>>>> ir nevalgo.
>>>>>> Anksciau pats visada raugdavau kopustus,todel siek tiek isivaizduoju
>>>> koki
>>>>>> rugstuma jie gali pasiekt naturaliai rugdami.Na,bet kad jie butu 
>>>>>> tokie
>>>>>> rugstus,tai neisivaizduoju kas ten per technologija.Nors 
>>>>>> motereles,jais
>>>>>> prekiaujancios,aiskina,kad juos jos pacios pjausto ir raugina 10 
>>>>>> dienu.
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
> 
>