O kokiam inde tas procesas vyksta? Emaliuotam? A&G schrieb: > tai 4-5 galvas kopustu supjaustai plonai, kokia sauja rupios druskos > uzbarstai, sumaigai kad sultys issiskirtu, 1-2 morkas sutarkuoji ir i bliuda > su kopustais, spanguoliu sauksta, kmynu arbatini sauksteli, permaisai, > rankomis pamaigai visa ta reikala kad skystis apsemtu, didesne lekste is > virsaus ir koki svori ant tos lekstes, kasdien vis pabaksnoji su kocelu ir > vel lekste ant virsaus uzslegi kad apsemtu, aisku ragauji, kai rugsties > pakanka pagal skoni ,o tai mazdaug po savaites, perdedi i trilitriakus, > uzsuki dangteliais ir i salta vieta, balkona ar rusi ar saldytuva. > aisku kvapas yra, bet tas procesas kokia savaite trunka, tai galima isgyvent > :) > > "Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message > news:gm726s$vs$1@trimpas.omnitel.net... >> nu tai receptuką kaip ten ką :) >> o namie laikant kvapo neduoda rūgėsio? >> >> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message >> news:gm704f$sqj$1@trimpas.omnitel.net... >>> pasigamint tu kopustu nera kazin koks darbas, stebiuosi kai parduotuvej >>> kokie pensininkai perka raugintus kopustus, taigi laiko turi dafyga ir >>> dar >>> biski, kelias galvas kopustu nusipirkai is ukininko ir uzsiraugei, o dar >>> aiskina krize krize, mazos pensijos >>> mes kopustus raugiam 2-3 kartus, rudeni, po nauju ir kartais pavasari, >>> nes >>> nera kur laikyt dideliu kiekiu, o valgom juos labai gausiai >>> "Muska" <nerasyti@takas.com> wrote in message >>> news:gm6bpv$mpb$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Pameginkit PC ukininko Kvedaro raugintus kopustus. Jie tinka ir sriuboms >>>> ir >>>> troskinimui. >>>> Ju tik retai buna. >>>> >>>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message >>>> news:gm6bao$lsl$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> pilnai tiketina, nes: >>>>> 1.jei prekyba eina gerai, nuolat turet backa ar puse tinkamo rugstumo >>>>> naturaliai raugintu yra problematiska (tai nevisai isruge, tai perruge, >>>> tai >>>>> koks nors kopustas raugimui netinkamas pasitaike) >>>>> 2.jei prekyba vangi, ilgai stovint atidengtiems visokiose temperaturose >>>>> naturaliem kopustams gresia prekines formos praradimas ir bakterinis >>>>> uzkratas nuo mases visokio valyvumo praeiviu. Reikia konservanto, kuo >>>>> tarnauja E260 - acto rugstis >>>>> >>>>> Man naturalesniai atrodo PC maiseliuose parduodami, nes dazniausiai jie >>>> buna >>>>> nevisai isruge ir nekisant i saldytuva pabaigia fermentacija. >>>>> Bet savi geriausi :) Vakar uzraugem keliolika kg, nes nuo rudens >>>>> raugimo >>>> jau >>>>> beveik nieko nelike. >>>>> >>>>> "Povilas" <piktas@vilkas.lt> wrote in message >>>>> news:gm66u5$e3c$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> Gal kas zinote ar rauginti kopustai,kurie parduodami turguose is >>>> statiniu >>>>>> yra naturaliai uzraugti ar vis tik ten naudojamas actas ar kazkas >>>>>> panasaus? >>>>>> Kol turejau namuose raugtu kopustu,apie ju pirkima turguje net nebuvo >>>>>> minciu.Praeita savaite jie pasibaige ir kaip tik buvau turguje.Sakau >>>>>> : >>>>>> reik pabandyt.Is 4 statiniu vos ne vos suradau maziau rugscius,o kiti >>>>>> tiesiog dvelke rugstimi.Nusipirkau,parsinesiau namo,o namiskiai rauko >>>> nosi >>>>>> ir nevalgo. >>>>>> Anksciau pats visada raugdavau kopustus,todel siek tiek isivaizduoju >>>> koki >>>>>> rugstuma jie gali pasiekt naturaliai rugdami.Na,bet kad jie butu >>>>>> tokie >>>>>> rugstus,tai neisivaizduoju kas ten per technologija.Nors >>>>>> motereles,jais >>>>>> prekiaujancios,aiskina,kad juos jos pacios pjausto ir raugina 10 >>>>>> dienu. >>>>>> >>>>> >>>> >>> > >