tai 4-5 galvas kopustu supjaustai plonai, kokia sauja rupios druskos uzbarstai, sumaigai kad sultys issiskirtu, 1-2 morkas sutarkuoji ir i bliuda su kopustais, spanguoliu sauksta, kmynu arbatini sauksteli, permaisai, rankomis pamaigai visa ta reikala kad skystis apsemtu, didesne lekste is virsaus ir koki svori ant tos lekstes, kasdien vis pabaksnoji su kocelu ir vel lekste ant virsaus uzslegi kad apsemtu, aisku ragauji, kai rugsties pakanka pagal skoni ,o tai mazdaug po savaites, perdedi i trilitriakus, uzsuki dangteliais ir i salta vieta, balkona ar rusi ar saldytuva. aisku kvapas yra, bet tas procesas kokia savaite trunka, tai galima isgyvent :) "Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message news:gm726s$vs$1@trimpas.omnitel.net... > nu tai receptuką kaip ten ką :) > o namie laikant kvapo neduoda rūgėsio? > > "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message > news:gm704f$sqj$1@trimpas.omnitel.net... >> pasigamint tu kopustu nera kazin koks darbas, stebiuosi kai parduotuvej >> kokie pensininkai perka raugintus kopustus, taigi laiko turi dafyga ir >> dar >> biski, kelias galvas kopustu nusipirkai is ukininko ir uzsiraugei, o dar >> aiskina krize krize, mazos pensijos >> mes kopustus raugiam 2-3 kartus, rudeni, po nauju ir kartais pavasari, >> nes >> nera kur laikyt dideliu kiekiu, o valgom juos labai gausiai >> "Muska" <nerasyti@takas.com> wrote in message >> news:gm6bpv$mpb$1@trimpas.omnitel.net... >>> Pameginkit PC ukininko Kvedaro raugintus kopustus. Jie tinka ir sriuboms >>> ir >>> troskinimui. >>> Ju tik retai buna. >>> >>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message >>> news:gm6bao$lsl$1@trimpas.omnitel.net... >>>> pilnai tiketina, nes: >>>> 1.jei prekyba eina gerai, nuolat turet backa ar puse tinkamo rugstumo >>>> naturaliai raugintu yra problematiska (tai nevisai isruge, tai perruge, >>> tai >>>> koks nors kopustas raugimui netinkamas pasitaike) >>>> 2.jei prekyba vangi, ilgai stovint atidengtiems visokiose temperaturose >>>> naturaliem kopustams gresia prekines formos praradimas ir bakterinis >>>> uzkratas nuo mases visokio valyvumo praeiviu. Reikia konservanto, kuo >>>> tarnauja E260 - acto rugstis >>>> >>>> Man naturalesniai atrodo PC maiseliuose parduodami, nes dazniausiai jie >>> buna >>>> nevisai isruge ir nekisant i saldytuva pabaigia fermentacija. >>>> Bet savi geriausi :) Vakar uzraugem keliolika kg, nes nuo rudens >>>> raugimo >>> jau >>>> beveik nieko nelike. >>>> >>>> "Povilas" <piktas@vilkas.lt> wrote in message >>>> news:gm66u5$e3c$1@trimpas.omnitel.net... >>>> > Gal kas zinote ar rauginti kopustai,kurie parduodami turguose is >>> statiniu >>>> > yra naturaliai uzraugti ar vis tik ten naudojamas actas ar kazkas >>>> > panasaus? >>>> > Kol turejau namuose raugtu kopustu,apie ju pirkima turguje net nebuvo >>>> > minciu.Praeita savaite jie pasibaige ir kaip tik buvau turguje.Sakau >>>> > : >>>> > reik pabandyt.Is 4 statiniu vos ne vos suradau maziau rugscius,o kiti >>>> > tiesiog dvelke rugstimi.Nusipirkau,parsinesiau namo,o namiskiai rauko >>> nosi >>>> > ir nevalgo. >>>> > Anksciau pats visada raugdavau kopustus,todel siek tiek isivaizduoju >>> koki >>>> > rugstuma jie gali pasiekt naturaliai rugdami.Na,bet kad jie butu >>>> > tokie >>>> > rugstus,tai neisivaizduoju kas ten per technologija.Nors >>>> > motereles,jais >>>> > prekiaujancios,aiskina,kad juos jos pacios pjausto ir raugina 10 >>>> > dienu. >>>> > >>>> >>>> >>> >>> >> >>