Nieko panašaus, galima raugti ir visai be spanguolių, jos tik kaip prieskonis. Raugina bakterijos. Kad teisingai rūgtų, iš tikrųjų reikalingas pakankamai didelis kiekis. "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message news:gm8st6$s8s$1@trimpas.omnitel.net... > uzsiraugia puikiausiai ir 1 kibiras ir puse kibiro, cia svarbiausia > spanguoles kurios ir suteikia to reikiamo rugstumo > "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message > news:gm7pe7$9j$1@trimpas.omnitel.net... >>O koks gaunasi maždaug vieno užraugimo kiekis? Nes man čia vieną kartą >>viena ponia aiškino, kad tipo vieno kopūsto neparaugsi, blogai rūgsta. >>Todėl kopūstus raugti galima tik ne mažiau kaip po porą kibirų - taip >>maždaug. Bet tai ji man taip pat aiškino, kad raugimui absoliučiai ir >>nediskutuojamai būtinas medinis kubilaitis, nors man tas faktas pasirodė >>kiek įtartinas :) >> >> A&G schrieb: >>> emaliuotame, turim ir bliuda kuriame maigome kopustus ir katila >>> uzraugimui >>> "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message >>> news:gm78pd$9sq$1@trimpas.omnitel.net... >>>> O kokiam inde tas procesas vyksta? Emaliuotam? >>>> >>>> A&G schrieb: >>>>> tai 4-5 galvas kopustu supjaustai plonai, kokia sauja rupios druskos >>>>> uzbarstai, sumaigai kad sultys issiskirtu, 1-2 morkas sutarkuoji ir i >>>>> bliuda su kopustais, spanguoliu sauksta, kmynu arbatini sauksteli, >>>>> permaisai, rankomis pamaigai visa ta reikala kad skystis apsemtu, >>>>> didesne lekste is virsaus ir koki svori ant tos lekstes, kasdien vis >>>>> pabaksnoji su kocelu ir vel lekste ant virsaus uzslegi kad apsemtu, >>>>> aisku ragauji, kai rugsties pakanka pagal skoni ,o tai mazdaug po >>>>> savaites, perdedi i trilitriakus, uzsuki dangteliais ir i salta vieta, >>>>> balkona ar rusi ar saldytuva. >>>>> aisku kvapas yra, bet tas procesas kokia savaite trunka, tai galima >>>>> isgyvent :) >>>>> >>>>> "Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message >>>>> news:gm726s$vs$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> nu tai receptuką kaip ten ką :) >>>>>> o namie laikant kvapo neduoda rūgėsio? >>>>>> >>>>>> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message >>>>>> news:gm704f$sqj$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>> pasigamint tu kopustu nera kazin koks darbas, stebiuosi kai >>>>>>> parduotuvej >>>>>>> kokie pensininkai perka raugintus kopustus, taigi laiko turi dafyga >>>>>>> ir dar >>>>>>> biski, kelias galvas kopustu nusipirkai is ukininko ir uzsiraugei, o >>>>>>> dar >>>>>>> aiskina krize krize, mazos pensijos >>>>>>> mes kopustus raugiam 2-3 kartus, rudeni, po nauju ir kartais >>>>>>> pavasari, nes >>>>>>> nera kur laikyt dideliu kiekiu, o valgom juos labai gausiai >>>>>>> "Muska" <nerasyti@takas.com> wrote in message >>>>>>> news:gm6bpv$mpb$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>>> Pameginkit PC ukininko Kvedaro raugintus kopustus. Jie tinka ir >>>>>>>> sriuboms >>>>>>>> ir >>>>>>>> troskinimui. >>>>>>>> Ju tik retai buna. >>>>>>>> >>>>>>>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message >>>>>>>> news:gm6bao$lsl$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>>>> pilnai tiketina, nes: >>>>>>>>> 1.jei prekyba eina gerai, nuolat turet backa ar puse tinkamo >>>>>>>>> rugstumo >>>>>>>>> naturaliai raugintu yra problematiska (tai nevisai isruge, tai >>>>>>>>> perruge, >>>>>>>> tai >>>>>>>>> koks nors kopustas raugimui netinkamas pasitaike) >>>>>>>>> 2.jei prekyba vangi, ilgai stovint atidengtiems visokiose >>>>>>>>> temperaturose >>>>>>>>> naturaliem kopustams gresia prekines formos praradimas ir >>>>>>>>> bakterinis >>>>>>>>> uzkratas nuo mases visokio valyvumo praeiviu. Reikia konservanto, >>>>>>>>> kuo >>>>>>>>> tarnauja E260 - acto rugstis >>>>>>>>> >>>>>>>>> Man naturalesniai atrodo PC maiseliuose parduodami, nes dazniausiai >>>>>>>>> jie >>>>>>>> buna >>>>>>>>> nevisai isruge ir nekisant i saldytuva pabaigia fermentacija. >>>>>>>>> Bet savi geriausi :) Vakar uzraugem keliolika kg, nes nuo rudens >>>>>>>>> raugimo >>>>>>>> jau >>>>>>>>> beveik nieko nelike. >>>>>>>>> >>>>>>>>> "Povilas" <piktas@vilkas.lt> wrote in message >>>>>>>>> news:gm66u5$e3c$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>>>>> Gal kas zinote ar rauginti kopustai,kurie parduodami turguose is >>>>>>>> statiniu >>>>>>>>>> yra naturaliai uzraugti ar vis tik ten naudojamas actas ar kazkas >>>>>>>>>> panasaus? >>>>>>>>>> Kol turejau namuose raugtu kopustu,apie ju pirkima turguje net >>>>>>>>>> nebuvo >>>>>>>>>> minciu.Praeita savaite jie pasibaige ir kaip tik buvau >>>>>>>>>> turguje.Sakau : >>>>>>>>>> reik pabandyt.Is 4 statiniu vos ne vos suradau maziau rugscius,o >>>>>>>>>> kiti >>>>>>>>>> tiesiog dvelke rugstimi.Nusipirkau,parsinesiau namo,o namiskiai >>>>>>>>>> rauko >>>>>>>> nosi >>>>>>>>>> ir nevalgo. >>>>>>>>>> Anksciau pats visada raugdavau kopustus,todel siek tiek >>>>>>>>>> isivaizduoju >>>>>>>> koki >>>>>>>>>> rugstuma jie gali pasiekt naturaliai rugdami.Na,bet kad jie butu >>>>>>>>>> tokie >>>>>>>>>> rugstus,tai neisivaizduoju kas ten per technologija.Nors >>>>>>>>>> motereles,jais >>>>>>>>>> prekiaujancios,aiskina,kad juos jos pacios pjausto ir raugina 10 >>>>>>>>>> dienu. >>>>>>>>>> >>> > >