mes uzsiraugiame tiek kad gatavu iseina mazdaug 3 trilitriakai, tai cia koks kiekis skaitosi? galima aisku ir be spanguoliu, bet su jomis man bent jau skaniau "Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message news:gm9csp$r4l$1@trimpas.omnitel.net... > Nieko panašaus, galima raugti ir visai be spanguolių, jos tik kaip > prieskonis. Raugina bakterijos. > Kad teisingai rūgtų, iš tikrųjų reikalingas pakankamai didelis kiekis. > > "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message > news:gm8st6$s8s$1@trimpas.omnitel.net... >> uzsiraugia puikiausiai ir 1 kibiras ir puse kibiro, cia svarbiausia >> spanguoles kurios ir suteikia to reikiamo rugstumo >> "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message >> news:gm7pe7$9j$1@trimpas.omnitel.net... >>>O koks gaunasi maždaug vieno užraugimo kiekis? Nes man čia vieną kartą >>>viena ponia aiškino, kad tipo vieno kopūsto neparaugsi, blogai rūgsta. >>>Todėl kopūstus raugti galima tik ne mažiau kaip po porą kibirų - taip >>>maždaug. Bet tai ji man taip pat aiškino, kad raugimui absoliučiai ir >>>nediskutuojamai būtinas medinis kubilaitis, nors man tas faktas pasirodė >>>kiek įtartinas :) >>> >>> A&G schrieb: >>>> emaliuotame, turim ir bliuda kuriame maigome kopustus ir katila >>>> uzraugimui >>>> "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message >>>> news:gm78pd$9sq$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> O kokiam inde tas procesas vyksta? Emaliuotam? >>>>> >>>>> A&G schrieb: >>>>>> tai 4-5 galvas kopustu supjaustai plonai, kokia sauja rupios druskos >>>>>> uzbarstai, sumaigai kad sultys issiskirtu, 1-2 morkas sutarkuoji ir i >>>>>> bliuda su kopustais, spanguoliu sauksta, kmynu arbatini sauksteli, >>>>>> permaisai, rankomis pamaigai visa ta reikala kad skystis apsemtu, >>>>>> didesne lekste is virsaus ir koki svori ant tos lekstes, kasdien vis >>>>>> pabaksnoji su kocelu ir vel lekste ant virsaus uzslegi kad apsemtu, >>>>>> aisku ragauji, kai rugsties pakanka pagal skoni ,o tai mazdaug po >>>>>> savaites, perdedi i trilitriakus, uzsuki dangteliais ir i salta >>>>>> vieta, >>>>>> balkona ar rusi ar saldytuva. >>>>>> aisku kvapas yra, bet tas procesas kokia savaite trunka, tai galima >>>>>> isgyvent :) >>>>>> >>>>>> "Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message >>>>>> news:gm726s$vs$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>> nu tai receptuką kaip ten ką :) >>>>>>> o namie laikant kvapo neduoda rūgėsio? >>>>>>> >>>>>>> "A&G" <laiskudeze@takas.lt> wrote in message >>>>>>> news:gm704f$sqj$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>>> pasigamint tu kopustu nera kazin koks darbas, stebiuosi kai >>>>>>>> parduotuvej >>>>>>>> kokie pensininkai perka raugintus kopustus, taigi laiko turi dafyga >>>>>>>> ir dar >>>>>>>> biski, kelias galvas kopustu nusipirkai is ukininko ir uzsiraugei, >>>>>>>> o >>>>>>>> dar >>>>>>>> aiskina krize krize, mazos pensijos >>>>>>>> mes kopustus raugiam 2-3 kartus, rudeni, po nauju ir kartais >>>>>>>> pavasari, nes >>>>>>>> nera kur laikyt dideliu kiekiu, o valgom juos labai gausiai >>>>>>>> "Muska" <nerasyti@takas.com> wrote in message >>>>>>>> news:gm6bpv$mpb$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>>>> Pameginkit PC ukininko Kvedaro raugintus kopustus. Jie tinka ir >>>>>>>>> sriuboms >>>>>>>>> ir >>>>>>>>> troskinimui. >>>>>>>>> Ju tik retai buna. >>>>>>>>> >>>>>>>>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message >>>>>>>>> news:gm6bao$lsl$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>>>>> pilnai tiketina, nes: >>>>>>>>>> 1.jei prekyba eina gerai, nuolat turet backa ar puse tinkamo >>>>>>>>>> rugstumo >>>>>>>>>> naturaliai raugintu yra problematiska (tai nevisai isruge, tai >>>>>>>>>> perruge, >>>>>>>>> tai >>>>>>>>>> koks nors kopustas raugimui netinkamas pasitaike) >>>>>>>>>> 2.jei prekyba vangi, ilgai stovint atidengtiems visokiose >>>>>>>>>> temperaturose >>>>>>>>>> naturaliem kopustams gresia prekines formos praradimas ir >>>>>>>>>> bakterinis >>>>>>>>>> uzkratas nuo mases visokio valyvumo praeiviu. Reikia konservanto, >>>>>>>>>> kuo >>>>>>>>>> tarnauja E260 - acto rugstis >>>>>>>>>> >>>>>>>>>> Man naturalesniai atrodo PC maiseliuose parduodami, nes >>>>>>>>>> dazniausiai >>>>>>>>>> jie >>>>>>>>> buna >>>>>>>>>> nevisai isruge ir nekisant i saldytuva pabaigia fermentacija. >>>>>>>>>> Bet savi geriausi :) Vakar uzraugem keliolika kg, nes nuo rudens >>>>>>>>>> raugimo >>>>>>>>> jau >>>>>>>>>> beveik nieko nelike. >>>>>>>>>> >>>>>>>>>> "Povilas" <piktas@vilkas.lt> wrote in message >>>>>>>>>> news:gm66u5$e3c$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>>>>>> Gal kas zinote ar rauginti kopustai,kurie parduodami turguose is >>>>>>>>> statiniu >>>>>>>>>>> yra naturaliai uzraugti ar vis tik ten naudojamas actas ar >>>>>>>>>>> kazkas >>>>>>>>>>> panasaus? >>>>>>>>>>> Kol turejau namuose raugtu kopustu,apie ju pirkima turguje net >>>>>>>>>>> nebuvo >>>>>>>>>>> minciu.Praeita savaite jie pasibaige ir kaip tik buvau >>>>>>>>>>> turguje.Sakau : >>>>>>>>>>> reik pabandyt.Is 4 statiniu vos ne vos suradau maziau rugscius,o >>>>>>>>>>> kiti >>>>>>>>>>> tiesiog dvelke rugstimi.Nusipirkau,parsinesiau namo,o namiskiai >>>>>>>>>>> rauko >>>>>>>>> nosi >>>>>>>>>>> ir nevalgo. >>>>>>>>>>> Anksciau pats visada raugdavau kopustus,todel siek tiek >>>>>>>>>>> isivaizduoju >>>>>>>>> koki >>>>>>>>>>> rugstuma jie gali pasiekt naturaliai rugdami.Na,bet kad jie butu >>>>>>>>>>> tokie >>>>>>>>>>> rugstus,tai neisivaizduoju kas ten per technologija.Nors >>>>>>>>>>> motereles,jais >>>>>>>>>>> prekiaujancios,aiskina,kad juos jos pacios pjausto ir raugina 10 >>>>>>>>>>> dienu. >>>>>>>>>>> >>>> >> >>