IMHO čia gaunasi balansavimas ant ribos. Iki C2H5OH ""modifikuotas" cukrus - nebe cukrus, nes jo cheminė struktūra nebeturi "cukrams" būtingo požymio, o savybės radikaliai skiriasi, todėl tai jau nebe modifikacija, o pavertimas alkoholiu :) Tuo tarpu modifikacijos procesai tik "pakoreguoja" tą molekulę, išlaikant ir to dalyko (šiuo atveju - krakmolo) pagrindines savybes, ir cheminės priklausomybės "krakmolams" požymius. Ir būtent čia kartais labai labai artėjama prie ribos... Nepaisant to, tiesiogiai su GMO tai nesusiję. Linas Petkevičius schrieb: > Bet tada gal jau tai nebe krakmolas ? Ar chemiskai iki C2H5OH > modifikuotas cukrus irgi yra cukrus ? > >> Taip, arba chemiškai, kartais net per keletą etapų. >> T.y., keičiama pačios krakmolo molekulės struktūra, kad būtų gaunamos >> norimos savybės. >> >