o tai krakmolą gamina ne iš bulvių ir grūdinių kultūrų? "buran" <NOaldutiSPAM@gmx.net> wrote in message news:mn.23da7d9208f87946.26571@gmx.net... > Na, bet krakmolą galima pagaminti iš genetiškai modifikuotų sojos > pupelių ... > > > > After serious thinking Ruta wrote : >> Ta prasme aš tikrai žinau, kad _genetiškai_ modifikuoti KRAKMOLO negalima, >> nes krakmolas neturi genų. >> >> buran schrieb: >>> Ta prasme - tikrai žinot, kad į lietuvišką majonezą sudėtas modifikuotas >>> krakmolas nėra genetiškai modifikuotas ? >>> >>> >>> >>> Ruta submitted this idea : >>>> IMHO čia gaunasi balansavimas ant ribos. >>>> >>>> Iki C2H5OH ""modifikuotas" cukrus - nebe cukrus, nes jo cheminė struktūra >>>> nebeturi "cukrams" būtingo požymio, o savybės radikaliai skiriasi, todėl >>>> tai jau nebe modifikacija, o pavertimas alkoholiu :) >>>> >>>> Tuo tarpu modifikacijos procesai tik "pakoreguoja" tą molekulę, išlaikant >>>> ir to dalyko (šiuo atveju - krakmolo) pagrindines savybes, ir cheminės >>>> priklausomybės "krakmolams" požymius. Ir būtent čia kartais labai labai >>>> artėjama prie ribos... >>>> >>>> Nepaisant to, tiesiogiai su GMO tai nesusiję. >>>> >>>> Linas Petkevičius schrieb: >>>>> Bet tada gal jau tai nebe krakmolas ? Ar chemiskai iki C2H5OH >>>>> modifikuotas cukrus irgi yra cukrus ? >>>>> >>>>>> Taip, arba chemiškai, kartais net per keletą etapų. >>>>>> T.y., keičiama pačios krakmolo molekulės struktūra, kad būtų gaunamos >>>>>> norimos savybės. >>>>>> >>>>> >>> > > -- > This is an automatic signature of MesNews. > Site : http://www.mesnews.net > >