Tema: Re: Genetiškai modifikuoti produ
Autorius: Daiva D.
Data: 2009-02-04 17:15:07
o tai krakmolą gamina ne iš bulvių ir grūdinių kultūrų?

"buran" <NOaldutiSPAM@gmx.net> wrote in message news:mn.23da7d9208f87946.26571@gmx.net...
> Na, bet krakmolą galima pagaminti iš genetiškai modifikuotų sojos 
> pupelių ...
> 
> 
> 
> After serious thinking Ruta wrote :
>> Ta prasme aš tikrai žinau, kad _genetiškai_ modifikuoti KRAKMOLO negalima, 
>> nes krakmolas neturi genų.
>>
>> buran schrieb:
>>> Ta prasme - tikrai žinot, kad į lietuvišką majonezą sudėtas modifikuotas 
>>> krakmolas nėra genetiškai modifikuotas ?
>>> 
>>> 
>>> 
>>> Ruta submitted this idea :
>>>> IMHO čia gaunasi balansavimas ant ribos.
>>>>
>>>> Iki C2H5OH ""modifikuotas" cukrus - nebe cukrus, nes jo cheminė struktūra 
>>>> nebeturi "cukrams" būtingo požymio, o savybės radikaliai skiriasi, todėl 
>>>> tai jau nebe modifikacija, o pavertimas alkoholiu :)
>>>>
>>>> Tuo tarpu modifikacijos procesai tik "pakoreguoja" tą molekulę, išlaikant 
>>>> ir to dalyko (šiuo atveju - krakmolo) pagrindines savybes, ir cheminės 
>>>> priklausomybės "krakmolams" požymius. Ir būtent čia kartais labai labai 
>>>> artėjama prie ribos...
>>>>
>>>> Nepaisant to, tiesiogiai su GMO tai nesusiję.
>>>>
>>>> Linas Petkevičius schrieb:
>>>>> Bet tada gal jau tai nebe krakmolas ? Ar chemiskai iki C2H5OH 
>>>>> modifikuotas cukrus irgi yra cukrus ?
>>>>>
>>>>>> Taip, arba chemiškai, kartais net per keletą etapų.
>>>>>> T.y., keičiama pačios krakmolo molekulės struktūra, kad būtų gaunamos 
>>>>>> norimos savybės.
>>>>>>
>>>>>
>>> 
> 
> -- 
> This is an automatic signature of MesNews.
> Site : http://www.mesnews.net
> 
>