Va va, visi išvedžiojimai kur veda: kukurūzai buvo genetiškai modifikuotai, o krakmolas tai jau natūraliai gamintas :P Ruta formulated the question : > Galėt tai galima, ir net ir daroma (tik ne iš pupelių, o iš kukurūzų). > > Bet tai tada bus būten modifikuoti kukurūzai, o ne krakmolas. > > buran schrieb: >> Na, bet krakmolą galima pagaminti iš genetiškai modifikuotų sojos pupelių >> ... >> >> >> >> After serious thinking Ruta wrote : >>> Ta prasme aš tikrai žinau, kad _genetiškai_ modifikuoti KRAKMOLO negalima, >>> nes krakmolas neturi genų. >>> >>> buran schrieb: >>>> Ta prasme - tikrai žinot, kad į lietuvišką majonezą sudėtas modifikuotas >>>> krakmolas nėra genetiškai modifikuotas ? >>>> >>>> >>>> >>>> Ruta submitted this idea : >>>>> IMHO čia gaunasi balansavimas ant ribos. >>>>> >>>>> Iki C2H5OH ""modifikuotas" cukrus - nebe cukrus, nes jo cheminė >>>>> struktūra nebeturi "cukrams" būtingo požymio, o savybės radikaliai >>>>> skiriasi, todėl tai jau nebe modifikacija, o pavertimas alkoholiu :) >>>>> >>>>> Tuo tarpu modifikacijos procesai tik "pakoreguoja" tą molekulę, >>>>> išlaikant ir to dalyko (šiuo atveju - krakmolo) pagrindines savybes, ir >>>>> cheminės priklausomybės "krakmolams" požymius. Ir būtent čia kartais >>>>> labai labai artėjama prie ribos... >>>>> >>>>> Nepaisant to, tiesiogiai su GMO tai nesusiję. >>>>> >>>>> Linas Petkevičius schrieb: >>>>>> Bet tada gal jau tai nebe krakmolas ? Ar chemiskai iki C2H5OH >>>>>> modifikuotas cukrus irgi yra cukrus ? >>>>>> >>>>>>> Taip, arba chemiškai, kartais net per keletą etapų. >>>>>>> T.y., keičiama pačios krakmolo molekulės struktūra, kad būtų gaunamos >>>>>>> norimos savybės. >>>>>>> >>>>>> >>>> >> -- This is an automatic signature of MesNews. Site : http://www.mesnews.net