Mokiaus, bet prastai. Nos net dvejetukininkas supranta, kad genetiškai modifikuotis negali tas, kas neturi genų. Nebent tu peilius vazonėliuose augini ? RS has brought this to us : > Jei manot, kad peilis negali genetiskai modifikuotis, tai matyt mokykloje > biologijos nesimoket! > > "buran" <NOaldutiSPAM@gmx.net> wrote in message > news:mn.23db7d92eb320177.26571@gmx.net... >> Pjaustyk drąsiai, labiau tau jau niekas nepakenks. >> >> >> Audrys explained : >>> o ar nepavojinga pjaustyti genetiskai modifikuota maista? t.y. ar >>> nesimodifikuos genetiskai peilis? >>> >>> "buran" <NOaldutiSPAM@gmx.net> wrote in message >>> news:mn.22477d92252b9395.26571@gmx.net... >>>> Ta prasme - tikrai žinot, kad į lietuvišką majonezą sudėtas modifikuotas >>>> krakmolas nėra genetiškai modifikuotas ? >>>> >>>> >>>> >>>> Ruta submitted this idea : >>>>> IMHO čia gaunasi balansavimas ant ribos. >>>>> >>>>> Iki C2H5OH ""modifikuotas" cukrus - nebe cukrus, nes jo cheminė >>>>> struktūra nebeturi "cukrams" būtingo požymio, o savybės radikaliai >>>>> skiriasi, todėl tai jau nebe modifikacija, o pavertimas alkoholiu :) >>>>> >>>>> Tuo tarpu modifikacijos procesai tik "pakoreguoja" tą molekulę, >>>>> išlaikant ir to dalyko (šiuo atveju - krakmolo) pagrindines savybes, ir >>>>> cheminės priklausomybės "krakmolams" požymius. Ir būtent čia kartais >>>>> labai labai artėjama prie ribos... >>>>> >>>>> Nepaisant to, tiesiogiai su GMO tai nesusiję. >>>>> >>>>> Linas Petkevičius schrieb: >>>>>> Bet tada gal jau tai nebe krakmolas ? Ar chemiskai iki C2H5OH >>>>>> modifikuotas cukrus irgi yra cukrus ? >>>>>> >>>>>>> Taip, arba chemiškai, kartais net per keletą etapų. >>>>>>> T.y., keičiama pačios krakmolo molekulės struktūra, kad būtų gaunamos >>>>>>> norimos savybės. >>>>>>> >>>>>> >>>> >>>> -- This is an automatic signature of MesNews. >>>> Site : http://www.mesnews.net >>>> >>>> >> >> -- This is an automatic signature of MesNews. >> Site : http://www.mesnews.net >> >> -- This is an automatic signature of MesNews. Site : http://www.mesnews.net