Ta prasme aš tikrai žinau, kad _genetiškai_ modifikuoti KRAKMOLO negalima, nes krakmolas neturi genų. buran schrieb: > Ta prasme - tikrai žinot, kad į lietuvišką majonezą sudėtas modifikuotas > krakmolas nėra genetiškai modifikuotas ? > > > > Ruta submitted this idea : >> IMHO čia gaunasi balansavimas ant ribos. >> >> Iki C2H5OH ""modifikuotas" cukrus - nebe cukrus, nes jo cheminė >> struktūra nebeturi "cukrams" būtingo požymio, o savybės radikaliai >> skiriasi, todėl tai jau nebe modifikacija, o pavertimas alkoholiu :) >> >> Tuo tarpu modifikacijos procesai tik "pakoreguoja" tą molekulę, >> išlaikant ir to dalyko (šiuo atveju - krakmolo) pagrindines savybes, >> ir cheminės priklausomybės "krakmolams" požymius. Ir būtent čia >> kartais labai labai artėjama prie ribos... >> >> Nepaisant to, tiesiogiai su GMO tai nesusiję. >> >> Linas Petkevičius schrieb: >>> Bet tada gal jau tai nebe krakmolas ? Ar chemiskai iki C2H5OH >>> modifikuotas cukrus irgi yra cukrus ? >>> >>>> Taip, arba chemiškai, kartais net per keletą etapų. >>>> T.y., keičiama pačios krakmolo molekulės struktūra, kad būtų >>>> gaunamos norimos savybės. >>>> >>> >