Tema: Re: Genetiškai modifikuoti produktai Liet
Autorius: Ruta
Data: 2009-02-04 12:25:44
Ta prasme aš tikrai žinau, kad _genetiškai_ modifikuoti KRAKMOLO 
negalima, nes krakmolas neturi genų.

buran schrieb:
> Ta prasme - tikrai žinot, kad į lietuvišką majonezą sudėtas modifikuotas 
> krakmolas nėra genetiškai modifikuotas ?
> 
> 
> 
> Ruta submitted this idea :
>> IMHO čia gaunasi balansavimas ant ribos.
>>
>> Iki C2H5OH ""modifikuotas" cukrus - nebe cukrus, nes jo cheminė 
>> struktūra nebeturi "cukrams" būtingo požymio, o savybės radikaliai 
>> skiriasi, todėl tai jau nebe modifikacija, o pavertimas alkoholiu :)
>>
>> Tuo tarpu modifikacijos procesai tik "pakoreguoja" tą molekulę, 
>> išlaikant ir to dalyko (šiuo atveju - krakmolo) pagrindines savybes, 
>> ir cheminės priklausomybės "krakmolams" požymius. Ir būtent čia 
>> kartais labai labai artėjama prie ribos...
>>
>> Nepaisant to, tiesiogiai su GMO tai nesusiję.
>>
>> Linas Petkevičius schrieb:
>>> Bet tada gal jau tai nebe krakmolas ? Ar chemiskai iki C2H5OH 
>>> modifikuotas cukrus irgi yra cukrus ?
>>>
>>>> Taip, arba chemiškai, kartais net per keletą etapų.
>>>> T.y., keičiama pačios krakmolo molekulės struktūra, kad būtų 
>>>> gaunamos norimos savybės.
>>>>
>>>
>