Jei manot, kad peilis negali genetiskai modifikuotis, tai matyt mokykloje biologijos nesimoket! "buran" <NOaldutiSPAM@gmx.net> wrote in message news:mn.23db7d92eb320177.26571@gmx.net... > Pjaustyk drąsiai, labiau tau jau niekas nepakenks. > > > Audrys explained : >> o ar nepavojinga pjaustyti genetiskai modifikuota maista? t.y. ar >> nesimodifikuos genetiskai peilis? >> >> "buran" <NOaldutiSPAM@gmx.net> wrote in message >> news:mn.22477d92252b9395.26571@gmx.net... >>> Ta prasme - tikrai žinot, kad į lietuvišką majonezą sudėtas modifikuotas >>> krakmolas nėra genetiškai modifikuotas ? >>> >>> >>> >>> Ruta submitted this idea : >>>> IMHO čia gaunasi balansavimas ant ribos. >>>> >>>> Iki C2H5OH ""modifikuotas" cukrus - nebe cukrus, nes jo cheminė >>>> struktūra nebeturi "cukrams" būtingo požymio, o savybės radikaliai >>>> skiriasi, todėl tai jau nebe modifikacija, o pavertimas alkoholiu :) >>>> >>>> Tuo tarpu modifikacijos procesai tik "pakoreguoja" tą molekulę, >>>> išlaikant ir to dalyko (šiuo atveju - krakmolo) pagrindines savybes, ir >>>> cheminės priklausomybės "krakmolams" požymius. Ir būtent čia kartais >>>> labai labai artėjama prie ribos... >>>> >>>> Nepaisant to, tiesiogiai su GMO tai nesusiję. >>>> >>>> Linas Petkevičius schrieb: >>>>> Bet tada gal jau tai nebe krakmolas ? Ar chemiskai iki C2H5OH >>>>> modifikuotas cukrus irgi yra cukrus ? >>>>> >>>>>> Taip, arba chemiškai, kartais net per keletą etapų. >>>>>> T.y., keičiama pačios krakmolo molekulės struktūra, kad būtų gaunamos >>>>>> norimos savybės. >>>>>> >>>>> >>> >>> -- This is an automatic signature of MesNews. >>> Site : http://www.mesnews.net >>> >>> > > -- > This is an automatic signature of MesNews. > Site : http://www.mesnews.net > >