Tema: Re: Geneti
Autorius: buran
Data: 2009-02-04 16:26:04
Pjaustyk drąsiai, labiau tau jau niekas nepakenks.


Audrys explained :
> o ar nepavojinga pjaustyti genetiskai modifikuota maista? t.y. ar 
> nesimodifikuos genetiskai peilis?
>
> "buran" <NOaldutiSPAM@gmx.net> wrote in message 
> news:mn.22477d92252b9395.26571@gmx.net...
>> Ta prasme - tikrai žinot, kad į lietuvišką majonezą sudėtas modifikuotas 
>> krakmolas nėra genetiškai modifikuotas ?
>>
>>
>>
>> Ruta submitted this idea :
>>> IMHO čia gaunasi balansavimas ant ribos.
>>>
>>> Iki C2H5OH ""modifikuotas" cukrus - nebe cukrus, nes jo cheminė struktūra 
>>> nebeturi "cukrams" būtingo požymio, o savybės radikaliai skiriasi, todėl 
>>> tai jau nebe modifikacija, o pavertimas alkoholiu :)
>>>
>>> Tuo tarpu modifikacijos procesai tik "pakoreguoja" tą molekulę, išlaikant 
>>> ir to dalyko (šiuo atveju - krakmolo) pagrindines savybes, ir cheminės 
>>> priklausomybės "krakmolams" požymius. Ir būtent čia kartais labai labai 
>>> artėjama prie ribos...
>>>
>>> Nepaisant to, tiesiogiai su GMO tai nesusiję.
>>>
>>> Linas Petkevičius schrieb:
>>>> Bet tada gal jau tai nebe krakmolas ? Ar chemiskai iki C2H5OH 
>>>> modifikuotas cukrus irgi yra cukrus ?
>>>>
>>>>> Taip, arba chemiškai, kartais net per keletą etapų.
>>>>> T.y., keičiama pačios krakmolo molekulės struktūra, kad būtų gaunamos 
>>>>> norimos savybės.
>>>>>
>>>>
>>
>> -- This is an automatic signature of MesNews.
>> Site : http://www.mesnews.net
>>
>> 

-- 
This is an automatic signature of MesNews.
Site : http://www.mesnews.net