Pjaustyk drąsiai, labiau tau jau niekas nepakenks. Audrys explained : > o ar nepavojinga pjaustyti genetiskai modifikuota maista? t.y. ar > nesimodifikuos genetiskai peilis? > > "buran" <NOaldutiSPAM@gmx.net> wrote in message > news:mn.22477d92252b9395.26571@gmx.net... >> Ta prasme - tikrai žinot, kad į lietuvišką majonezą sudėtas modifikuotas >> krakmolas nėra genetiškai modifikuotas ? >> >> >> >> Ruta submitted this idea : >>> IMHO čia gaunasi balansavimas ant ribos. >>> >>> Iki C2H5OH ""modifikuotas" cukrus - nebe cukrus, nes jo cheminė struktūra >>> nebeturi "cukrams" būtingo požymio, o savybės radikaliai skiriasi, todėl >>> tai jau nebe modifikacija, o pavertimas alkoholiu :) >>> >>> Tuo tarpu modifikacijos procesai tik "pakoreguoja" tą molekulę, išlaikant >>> ir to dalyko (šiuo atveju - krakmolo) pagrindines savybes, ir cheminės >>> priklausomybės "krakmolams" požymius. Ir būtent čia kartais labai labai >>> artėjama prie ribos... >>> >>> Nepaisant to, tiesiogiai su GMO tai nesusiję. >>> >>> Linas Petkevičius schrieb: >>>> Bet tada gal jau tai nebe krakmolas ? Ar chemiskai iki C2H5OH >>>> modifikuotas cukrus irgi yra cukrus ? >>>> >>>>> Taip, arba chemiškai, kartais net per keletą etapų. >>>>> T.y., keičiama pačios krakmolo molekulės struktūra, kad būtų gaunamos >>>>> norimos savybės. >>>>> >>>> >> >> -- This is an automatic signature of MesNews. >> Site : http://www.mesnews.net >> >> -- This is an automatic signature of MesNews. Site : http://www.mesnews.net