o ar nepavojinga pjaustyti genetiskai modifikuota maista? t.y. ar nesimodifikuos genetiskai peilis? "buran" <NOaldutiSPAM@gmx.net> wrote in message news:mn.22477d92252b9395.26571@gmx.net... > Ta prasme - tikrai žinot, kad į lietuvišką majonezą sudėtas modifikuotas > krakmolas nėra genetiškai modifikuotas ? > > > > Ruta submitted this idea : >> IMHO čia gaunasi balansavimas ant ribos. >> >> Iki C2H5OH ""modifikuotas" cukrus - nebe cukrus, nes jo cheminė struktūra >> nebeturi "cukrams" būtingo požymio, o savybės radikaliai skiriasi, todėl >> tai jau nebe modifikacija, o pavertimas alkoholiu :) >> >> Tuo tarpu modifikacijos procesai tik "pakoreguoja" tą molekulę, išlaikant >> ir to dalyko (šiuo atveju - krakmolo) pagrindines savybes, ir cheminės >> priklausomybės "krakmolams" požymius. Ir būtent čia kartais labai labai >> artėjama prie ribos... >> >> Nepaisant to, tiesiogiai su GMO tai nesusiję. >> >> Linas Petkevičius schrieb: >>> Bet tada gal jau tai nebe krakmolas ? Ar chemiskai iki C2H5OH >>> modifikuotas cukrus irgi yra cukrus ? >>> >>>> Taip, arba chemiškai, kartais net per keletą etapų. >>>> T.y., keičiama pačios krakmolo molekulės struktūra, kad būtų gaunamos >>>> norimos savybės. >>>> >>> > > -- > This is an automatic signature of MesNews. > Site : http://www.mesnews.net > >